Hirdetés

Nic Cage, a szégyentől lángoló - Szellemlovas 2 kritika

|

Előítéletek nélkül veselkedtem neki kedvenc, tűzben lángoló lovasunk legújabb kalandjainak, de tapasztalatom szerint Nic Cage arca inkább a szégyentől égett, mintsem a lángoktól.

Hirdetés

Adott egy unott arcú és pénzéhségétől egyre inkább elboruló főszereplő, erőltetett, érdektelen mellékkarakterek, másodrangú, B-kategóriás filmeket idéző rendezői megnyilvánulások és google-fordítóból meglógott, toldozott-foltozott forgatókönyv. Hogy mit kapunk, ha minden összetevőt egybeöntünk? A Szellemlovas 2: A bosszú ereje című moslékot.

Mentségemre legyen szólva, mindenfajta előítélet és külső hatás befolyása nélkül vetettem bele magam a Szellemlovas névre hallgató eposz folytatásába, melynek trailerét leginkább a választási kampányokhoz tudnám hasonlítani: az előzetes volt az ígérethalmaz, míg a kész film inkább a reformokat jelentette.

Hosszú időt töltöttem el Nicolas Cage jelenlegi munkásságának megértésével, de napok nehéz agyi munkája alatt is csak egy gyenge megoldásra jutottam: Nic barátunk menedzserén keresztül szó, igényesség és szűrő nélkül bármilyen filmet elvállal, ha cserébe izzik a bankszámlája és csinos kis összegeket emelhet le rojtosra kopott kártyájáról. Próbáltam megérteni azt a folyamatot, amely az Ál/Arc, a Tolvajtempó vagy éppen a Con Air tehetséges alakját egy lepukkant, megfásult és a színészi játékot csak nyomokban ismerő ronccsá tette, akit jobban érdekel a forgatás idejének lejárta, mint az, hogy a rajongókat elégedettséggel eltöltő, minőségi színjátszással kápráztassa el.

A kritika folytatását a CineStar honlapján olvashatod tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)