Hirdetés

Nier: Automata - nem tökéletes a PC-s port

|

Nem menthetetlen a Nier: Automata PC-s verziója, de egyelőre nem mondható el róla, hogy makulátlanul sikerült.

Hirdetés

A konzolos rajongók már egy néhány napja pörög a NieR: Automata, viszont a PC-s változat még csak most vált elérhetővé. Természetesen azonnal előkerült a kulcsfontosságú kérdés, hogy a konzolról átportolt játék hogyan szuper egy modern asztali gépen, a válasz pedig sajnos az, hogy elég vegyesen. Alapvetően az utóbbi években észrevehető volt egy javuló tendencia ezen a téren és szerencsére az Automata sem egy rossz port, de azért vannak bajok.

Az első és talán legszembetűnőbb probléma a játék teljesítményével van, ugyanis az átvezető jelenetek 30fps-re, a játékbeli részek pedig 60fps-re vannak korlátozva. Ez igazából még annyira nem is lenne nagy probléma, de sajnos nagyon sok játékos azt tapasztalta, hogy még kifejezetten erős gépeken sem mennek sokra ezzel a korlátozással, mert magasabb felbontásokban akár 40-50fps-re is lemehet a mutató. Ha már a felbontásoknál tartunk, akkor érdemes megjegyezni, hogy ezeket sem kezeli túl tisztán a játék, mert míg maga a játék támogatja az ultrawide képarányú kijelzőket, addig valójában ez csak a játékra igaz, a menük és a HUD rendkívül idétlenül ki lesznek nyújtva, hogy kitöltsék a képernyőt. Ez persze nem jelenti azt, hogy játszhatatlan lenne a játék, mert ha egyszer sikerül 4K-ban elindítani, akkor bizony nagyon szuperül néz ki:

Ahogy az ilyen játékoknál lenni szokott, az irányítás sem éppen patent, mert míg pl. a menüben lehet egeret használni, addig az egyes képernyők között csak gombokkal lehet lépkedni. Egyes helyeken játék közben is okozhat kényelmetlenséget az egér (a shoot em' up szekciókban pl. nagyon megbízhatatlanul működik és érdemes inkább billentyűkre támaszkodni), de általában véve azért használható, arról nem is beszélve, hogy minden gombot külön be lehet állítani, amiért mindenképpen jár a plusz pont!

Sajnos a tökéletlenségek mellett sokak vannak, akik gyakori fagyásokat tapasztalnak, szóval valószínűleg nem fogjuk megúszni legalább néhány komolyabb javítás nélkül. Remélhetőleg a közeljövőben siker egy kicsit javítani a helyzeten, persze nyilván az lenne a legjobb, ha ilyesmire egyáltalán nem lenne szükség.

Nektek hogy tetszik a NieR: Automata?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)