Hirdetés

Nightwish - Made in Hong-Kong

|

Amióta Tarja Turunen kivált a Nightwishből azóta folyik a vita: Tarja vagy Anette? Szerintem Anette metál... Aki nem hiszi, járjon utána!

Hirdetés

Igen, el lehetne kezdeni a vitát megint, hogy Tarja vagy Anette, (ismerve titeket a kommentek fele úgyis ez lesz) de egy biztos - ez a koncertlemez bebizonyítja, hogy Anette sokkal dögösebb, sokkal rockosabb, sokkal klasszabb, mint Tarja - aki maximum egy szép porcelánbaba volt (bár elismerem elképesztően fantasztikus hanggal megáldva), míg Anette egy kemény rockercsaj szintén fantasztikus, de teljesen másmilyen hanggal. Azzal totálisan egyetértek, hogy ez megváltoztatta a "klasszikus" Nightwish hangzást, amelyben metál alapokra akkordozó zenekar fölött szopránozott egy énekesnő, és ez a stílus egyediként vonult be a metál történetébe, de én személyesen úgy gondolom, az operaéneklés az operaházba való, ahol vonósok meg fúvósok tolják a klasszikus kiséretet. Ezért a véleményemért nyugodtan utáljatok, ha akartok :)

Anette védelmében csak annyit - akinek még mindig nem szimpatikus, hallgasson meg egy-két Allyson Avenue nótát (ez volt Anette előző zenekara), Tarja pedig úgyis elérhető szólóban - 2009 június 20. napján Budapesten lép majd fel, amely koncertre azért is érdemes kilátogatni, mert zenekarában gitárokon Kiko Loureiro játszik, aki az Angra nevű brazil csapat gitárzsenije - higyjétek el, érdemes megnézni őket!

A Nightwish - Made in Hong-Kong album trailerje:

No, akkor ennyit a múltról, illetve Tarjáról, térjünk vissza a jelenhez - egyébként is eltelt már több, mint 2 év, szóval ideje beletörődni, , hogy Tarja nélkül is iszonyat jó a Nightwish. Ami kicsit furcsa, az talán Anette akcentusa, amelyen hallatszik, hogy ő voltaképp svéd, hiszen az angol nyelvben nincsenek ezek az ő, meg ű-nek hangzó mellékzöngék. Ezt az apró kellemetlenséget elnézve a koncertlemez kemény, erős, erőteljes, precíz és igényes... Aki esetleg nem látta a bandát, amikor Budapesten jártak, duplán is jól járt, hiszen a koncert mellé megkap egy DVD-t is, amin a Dark Pasion World Tour dokumentumfilmje és 3 promó videó is látható. Amiért nem kap kerek ötöst, mert (érthető módon) jó néhány régi nagy sláger hiányzott - ettől függetlenül nagyon jó koncertlemez + DVD kombó született Hong Kongban - én tényleg csak azt sajnálom legjobban, hogy igazándiból nem adnak összehasonlítási alapot, hiszen legfőképp az Anette nevével fémjelzett Nightwish dalaiból hallunk a koncerten, neki sem futnak a régi - nagy klasszikusoknak. Vagy ha meg is tették, nem került fel a korongra. Pedig ott valóban eldőlhetne, ki a jobb - amennyiben egy metálzenekarnál ez egyáltalán fontos. Magam részéről úgy vélem, a legfontosabb a zene, az pedig most is jó!
Az alább látható kis amatőr videóból (ami Hong Kongban készült) mindenesetre egy dolog kiderül - míg Tarja igazi nagyasszony, arisztokratikus művész volt, Anette pedig egyszerűen csak metál :) Én csípem a csajt.

A korongon hallható dalok listája:

1. Bye Bye Beautiful (live)
2. Whoever Brings The Night (live)
3. Amaranth (live)
4. The Poet And The Pendulum (live)
5. Sahara (live)
6. The Islander (live)
7. Last Of The Wilds (live)
8. 7 Days To The Wolves (live)
9. Escapist
10. While Your Lips Are Still Red
11. Cadence Of Her Last Breath (demo version)

A DVD-n található videók:

1. Documentary (Dark Passion Play World Tour) [DVD]
2. Amaranth [Video]
3. Bye Bye Beautiful [Video]
4. The Islander [Video]

Búcsúzásképp a Nemo című nóta a Wackeni fesztiválról

 

4.5/5

Kívánó Mestert kívántam volna este!

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)