Hirdetés

Nincs összefüggés a játékok és az erőszak között!

|

Újabb szöget vertek az erőszakos videojátékok körül kialakult tévképzetek koporsójába.

Hirdetés

A Psychiatric Quarterly nevű szaklap megjelentette dr. Christopher Ferguson átfogó tanulmányát, mely nem saját empírikus kutatás, hanem korábbi primer kutatások eredményeit elemzi, foglalja össze, s vonja le a végső konklúziót.
Ferguson arra az eredményre jutott, hogy semmiféle összefüggés nincs nincs a játékok és a tényleges agresszív viselkedés között. Hozzátette, hogy egyáltalán nem lenne nehéz összefüggést keresni és találni akkor, ha nem a tények megállapítása, hanem csak egy erősen átpolitizált és a média által túlhajszolt elméletet szeretne valaki tudatosan alátámasztani, s az igazságot saját szája íze szerint elferdíteni. Igazság kontra hisztéria=1:0

 

Ha valaki szeretne beletekinteni a tanulmány egyes részleteibe, az itt megteheti.

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)