Hirdetés

Ninja Gaiden 2 előzetes

|

Ryu Hayabusa, a hős nindzsa visszatér, hogy újra megvívja harcát a gonosz erőivel – elő a kardokkal, botokkal, dobócsillagokkal, itt bizony nagy vérontás van készülőben!

Hirdetés

Az eredeti Xbox egyik sikerjátéka volt a Ninja Gaiden, amit nagyban köszönhet egészen eredeti mivoltának. A nindzsás téma már bebizonyította, hogy komoly érdeklődésre tart számot, gondoljunk csak vissza mondjuk a híres festőkről elnevezett, debella zöld teknősökre. A Tomonobu Itagaki, a Dead or Alive alkotója és a Tecmo édesgyermekeként debütált alkotást később a Microsoft vette szárnyai alá, a folytatás így hát jövőre érkezik Xbox 360 platformra.

 


 

Kaszaboló

Mint az már a bevezetőből is kiderült, a Ninja Gaiden 2 főszereplője ismét Ryu Hayabusa lesz, aki érthetetlen okokból nem szereti a pizzát (vagy még nem is kóstolta volna?). Nindzsához mérten mondjuk elég nagy fába vágta a fejszéjét, a feladata ugyanis az emberi faj megmentése lesz a totális pusztulástól. Hősünk mit sem változott az előző rész óra: nemhogy fegyvereket, de még ruhát cserélni is elfelejtett. Az mindenesetre bíztató, hogy a fejlesztők nagyjából harminc órára rúgó tiszta játékidőt ígérnek, amit sok-sok átvezető animáció és egyéb meglepetés színesít. A helyszínek közt megtalálható Tokyo, New York, és számos kitalált helyszín is, a sima földi verekedéseket pedig vízi jelenetek vizezik fel.

 


 

Vágod?

Egy nindzsa nyilvánvalóan nem diplomáciai úton fogja megmenteni a világot, így aztán nem árt már most elkezdeni ujjra gyúrni annak, aki nem cafatokra szabdalva szeretné végezni a Ninja Gaiden 2-ben. A Tecmo szerint a játék egészen könnyen tanulható, aki azonban igazán mesteri szintre akar fejlődni a különféle kombókkal, annak már igen erősen fel kell kötnie a kardját. A harcnak egyébként alapjáraton két módja van: csapkodhatunk simán fegyvereinkkel, illetve előcsalhatunk mindenféle extra mozdulatot is, az igazán figyelmesek pedig tereptárgyak használatával könnyíthetik meg életüket. Ha például egy hordókupacot döntünk a ránk támadó ellenséges nindzsákra, akkor legközelebb maximum csak képregényben szerepelhetnek majd.

 


 

Ne félj, csak egy szúrás lesz!

Mindezidáig úgy is gondolhatnánk, hogy a Ninja Gaiden 2 egy viszonylag reális játéknak készül, ez azonban messze nem igaz. A dolog lényege ugyanis ott jön elő, amikor szembekerülünk a durvább bossokkal: ők már egészen elképesztő képességeket is bevetnek ellenünk, így aztán a dobócsillagot mi is maximum dartsra használhatjuk. Legnagyobb erősségeink egyértelműen a kivégzések, segítségükkel pillanatok alatt ledarálhatunk akár egy rakás szörnyet is (merthogy nem csak humanoidokkal fogunk bajvívni a játékban). Túlélésünkről viszont nem elsősegélycsomagok gondoskodnak, hanem nekünk kell előrelátónak lenni: ha túlságosan megviselt az előző csata, akkor üljünk le egy sarokba, számoljuk meg a téglákat a szemközti falon, és máris újra épek és egészségesek leszünk. Ha a fentiekhez hozzászámoljuk még a pompás grafikus motort, valamint a csaták elképesztő kidolgozását, akkor tutira vehető, hogy Leonardo, Michelangelo és a többiek elbújnak majd szégyenükben a Ninja Gaiden 2 elől.

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)