Hirdetés

Már más konzolra megjelent játékok is futathatók a Mini NES-en

|

Az eredetileg csupán 30 NES-játékot futtató gépre már nem csak az utód, a SNES néhány címét rakták fel modderek, hanem a rivális Sega Mega Drive és több más konzol játékait is játszhatóvá tették a kicsinyített Nintendón.

Hirdetés

A készlethiány és a kontroller kábelének hossza mellett a legtöbb potenciális vásárló legnagyobb problémája a játékválaszték korlátozása volt a Nintendo Classic Mini: NES esetében, amit élelmes modderek hamar orvosoltak. Mivel a stílusos házban egy nagyon pici linuxos PC lakozik, ezt a kínálatot azóta még tovább bővítették a rajongók.

Így például Super NES játékokat is futtattak már többen a konzolon, de például kölcsönvették a Sega Mega Drive-ról a Sonic The Hedgehogot, az Atari 2600-ról a Pitfall!-t, és pár Game Boy játékot. A modderek ezen a Reddit-oldalon gyülekeznek, ha szeretnétek meglesni a munkáikat (amik a konzol külsejére is kiterjednek), kattintsatok ha pedig ti magatok is szeretnétek megpróbálkozni a játékkínálat bővítésével, a Hackchi nevű segédprogram telepítésének leírását itt találjátok meg, az alábbi videóban pedig a RetroArch telepítésének mikéntjével ismerkedhettek meg. Azt viszont mindenképpen tartsátok észben, hogy egy félresikerült szoftveres módosítás könnyedén tönkre vághatja a gépet (mármint örökre).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)