Hirdetés

Valakit meg tudott lepni a Nintendo Direct?

|

Bár sokan már az NX-re lennének kíváncsiak, a legújabb Nintendo Directen kiderült, hogy még rengeteg mindenre érdemes várni a Wii U-n és a 3DS-en is, de meglepetésekre nem. Minden infó ebben a cikkben!

Hirdetés

Bár a Nintendo már ellőtt néhány bejelentést pár héttel ezelőtt, a játékokkal kapcsolatos újdonságaikat szokásukhoz híven egy Nintendo Direct előadásra tartogatták, amit először rendeztek meg Iwata Satoru nélkül.

Mi van veled, Zelda?

A Nintendo amerikai elnöke, Reggie Fils-Aimé nem is teketóriázott sokat, és rögtön el is kezdte ismertetni az újdonságokat, amik közül először a Legend of Zelda-sorozat került sorra. A kiadó folytatja a korábbi részek felújítását, viszont ezúttal nem a 3DS-re, hanem a Wii U-ra adják ki a 2006-os Twilight Princess HD-változatát. Ez kompatibilis lesz néhány korábbi, a sorozathoz kapcsolódó Amiibo-figurával, de egy újat is kiadnak hozzá, ami a Wolf Link névre hallgat. Ez az Amiibo azért is lesz különleges, mert bizonyos rajta tárolt adatokat átvihetünk majd a Wii U-ra érkező vadonat új Zelda-játékba is. A Twilight Princess HD egyébként március 4-én érkezik, az előrendelők pedig a játék zenéjét kapják meg ajándékba.

Új tartalmakat kap viszont a kézikonzolos Zelda-játék, a Tri-Force Heroes is, egész pontosan harminc új, nehezebb terület érkezik azoknak, akik már végeztek az alapjátékkal. Készültek új felszerelési tárgyak is, az egyikkel például belenézhetünk a kincsesládákba, mielőtt kinyitjuk őket, a másik pedig egy négy irányba kilőhető támadás mellett Link alapsebzését is jelentősen megnöveli. Szintén a 3DS-re érkezik március 25-én a Hyrule Warriors: Legends, amihez új karaktereket is bejelentettek. A szereplőgárdához Tetra, Toon Link, Skull Kid (a Majora's Maskből) és Hyrule királya (a Wind Wakerből) is csatlakozik, ahogy érkezik Linkle is, aki Link női változata. 

A Pokémon nem megy ki a divatból

Nem kell sokat várnunk új Pokémon-játékra sem: november 20-án el is rajtol a Pokémon Super Mystery Dungeon, amiben mind a 720 eddig megjelent szörnyecske szerepel majd, és például ha elbukunk egy dungeonben, a barátainkat is megkérhetjük, hogy mentsenek meg. A Pokémon huszadik évfordulójára jövőre úja megjelenik az első három játék (a Red, a Green és a Yellow) 3DS-re, viszont ezeken nem változtatnak az eredetiekhez képest, csak a társas funkcióikat újítják fel, és ültetik át online környezetbe.

Ezen kívül decemberben érkezik a Pokémon Picross logikai játék (ez nagyjából a sudoku, az aknakereső és egy képrejtvény keveréke, de az alábbi videón ez elég jól látszik), tavasszal pedig a verekedős Pokkén Tournament. Ez utóbbiból az első legyártott széria tartalmazni fog egy Shadow Mewtwo kártyát, amivel rögtön feloldhatjuk a pokémont, amihez egyébként végig kéne játszanunk a játékot.

Csókolom, festeni jöttünk

Tovább folytatódik a Splatoon támogatása is, a tegnapi és a mai napon élesedő frissítések negyven új tárgyat és két új pályát tartalmaznak, amiken a meccsek utolsó másodperceiben is jelenik meg befestésre váró felület. Megtudtuk továbbá, hogy a Super Mario Makerből már hárommillió példány kelt el, de azért javítanak a játék azon funkcióján, amivel a rengeteg, a játékosok által készített pálya között kereshetünk. Egy rövid bejelentés erejéig láthattuk a Mario Tennis: Ultra Smash-t is: mint kiderült, az Amiibo-figuráinkban majd tárolhatjuk a párosban használható, testreszabható MI-partnereink adatait is.

Kicsit komolyabb vizeken

A Nintendo emlékeztetett arra is, hogy december 4-én érkezik a Wii U egyik igazán hardcore címe, a mechekkel és szörnyekkel telepakolt Xenoblade Chronicles X. A játékkal kapcsolatban egy olyan érdekességet is megosztottak, hogy a lemezes változathoz letölthetünk majd teljesen opcionális adatcsomagokat. Ezek segítségével gyorsabban tölt majd a játék, viszont a Wii U mindössze 32 GB belső memóriájából egészen sokat elfoglalhatnak (a legkisebb 1,7 GB, a négy együtt pedig 10 GB-t foglal). Jutott egy kis idő a Nintendo-konzolokra érkező indie-játékoknak is, ezek közül pédlául a Wipeout-ra hajazó Fast Racing Neo-t, a sci-fi és a steampunk keverékére építő dungeon crawlert, a SteamWorld Heist-ot, és a látványvilágában kicsit a Limbóra emlékeztető puzzle-platformert, a Typoman-t mutatták meg, ez utóbbi már november 19-én meg is jelenik.

Jövőre jön a Star Fox Zero

Bejelentésre került egy új Wii U-bundle is, amit úgy vihetünk majd haza, hogy a konzolra már telepítve lesz a Splatoon és a Super Smash Bros. is. Ennél viszont sokkal fontosabb, hogy végre megkapta a pontos megjelenési dátumát a nemrég elhalasztott Star Fox Zero. A sorozat visszatérésére április 22-én számíthatunk, ugyanis a Nintendónak kicsit át kell dolgoznia a játékot, de a Wii U Gamepades irányítás valószínűleg marad. Hozzá hasonlóan pontos dátumot kapott a Mario & Luigi: Paper Jam rajtja is, a szerepjáték január 22-én, valamivel korábban érkezik, mint az vártuk.

Megtudtunk pár új infót a Fire Emblem Fates-ről is: a játék több különálló kalandban jelenik majd meg, amik más-más szereplők szemszögéből mutatják majd be a történetet. Ezekből február 19-én jelenik meg kettő, amik közül ha egyet már megvettünk a másikat féláron szerezhetjük majd be. Az igazi rajongóknak viszont lehet, hogy érdemes lesz várnia, később ugyanis érkezik majd egy különleges gyűjtői csomag (egy művészeti albummal és egy erszénnyel), amiben egy harmadik játék is helyet kap majd. Kiderült az is, hogy pár hónappal a PC-s és konzolos megjelenés után 3DS-re is megjelenik februárban a Mega Man Legacy Collection. Ehhez egy sima és egy arany Amiibo mellett 11 exkluzív kihívás is érkezik majd.

Kézben a kaland

Két régi-új Dragon Quest-játék is bejelentésre került: a Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past és a Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King 3DS-es megjelenése nem csak azt jelenti, hogy Japán után végre nyugaton is játszhatóak lesznek ezek a címek, hanem azt is, hogy felújításra kerül mindkét játék. A Square Enix viszont nem csak ezt a sorozatot, hanem a Final Fantasyt is elhozza a Nintendo platformjaira. Egyrészt érkezik január 26-én a Final Fantasy Explorers, ami egy 3DS-es akció-RPG, amiben mindössze húsz különböző karakterosztály közül válogathatunk majd. Mivel ez szintén a japán kiadás után érkezik nyugatra, megkapunk minden eddig megjelent DLC-t is.

Ami viszont ennél sokkal menőbb, a Super Smash Bros. is kap Final Fantasy-s tartalmakat, így a választható harcosok között megjelenik Cloud a FF VII-ből, de érkezik egy Midgar után mintázott küzdőtér, és különböző Final Fantasy-karakterek, például Chocobók ihlette Mii-jelmezek is. Így hát ezúttal is egy eseménydús Nintedo Directen vagyunk túl, még akkor is, hogy ha a most tárgyalt játékok egy részére még várnunk kell.

Ti melyik Nintendo-játékot várjátok igazán?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)