Hirdetés

Mario, Pikmin és Zelda bejelentések - Nintendo Direct összefoglaló

|

A Nintendo ismét egy prezentáció során ismertette terveit, ezúttal elsősorban a 3DS-sel kapcsolatos bejelentések és információk tömkelegének örülhetnek a játékosok.

Hirdetés

A vállalat tartotta magát a megszokott menetrendhez és ismételten egy zsúfolt prezentáció, a Nintendo Direct keretében készítette fel a 3DS és Wii U felhasználókat arra, hogy mik várnak rájuk az elkövetkezendő hónapokban, illetve 2017-ben. Unalom kizárva. 

A Nintendo már előre felhívta rá a figyelmünket, hogy a Nintendo NX ezúttal is kimarad a mókából, így elvárások nélkül készülhettünk a bejelentésekre és örülhettünk annak a több tucat címnek, amit az előadás során megmutattak, megemlítettek. Vegyük sorra, hogy mi történt a szeptember elsejének éjjelén megtartott Directen: 

Pikmin for Nintendo 3DS és New Play Control! Pikmin

A vadonatúj Pikmint kifejezetten 3DS-re szánták, ezáltal az oldalnézetes kalandjátékban az érintőkijelzőre bökve dönthetijük el, hogy hová dobjuk a kedves kis lényeket. Mivel akciójátéknak tervezték, így gyors gondolkodást és fejlett problémamegoldást is igényel, ugyanis a továbbjutáshoz az összes Pikmin segítsége kell. Várhatóan 2017-ben mutatkozhat be, viszont a franchise egy másik, Wii U-s tagja, a New Play Control! Pikmin már beszerezhető a Nintendo eShop-ból. 

Mario Sports Superstars

Mariót és a sportot is szeretjük, miért ne kötnénk össze a kettőt? A jövő tavaszra betervezett Mario Sports Superstars mindjárt öt sportágat is felkarol: baseballozhatunk, teniszezhetünk, golfozhatunk, lovagolhatunk és focizhatunk is benne, ráadásul nemcsak egyszemélyes bajnokságokban, hanem lokális és online többjátékos módokban is.

Super Mario Maker for Nintendo 3DS

A legjobb dolog, ami csak történhetett a Super Mario sorozattal az utóbbi időben az a részletes pályaszerkesztő, a Super Mario Maker volt. December 2-től a Nintendo 3DS-sel rendelkezők is megtapasztalhatják, hogy mire képes a fantáziájuk, ha szabad kezet kapnak: a kézikonzolos verzió alapból 100 pályát kínál extra kihívásokkal kiegészítve, de akár a felhasználók által megálmodott több ezer változatból is válogathatunk kedvünkre. A 3DS-verzió sajátja, hogy akár közösen is létrehozhatunk pályákat egy baráttal, ha még azelőtt bevonjuk őt a folyamatba, hogy befejeznénk az adott projektet. 

The Legend of Zelda: Skyward Sword Wii U-ra

A legendás széria 30. születésnapját többfajta módon is megünnepelhetjük. A Nintendo eShopra például felkerült a korábban Wii-re megjelent The Legend of Zelda: Skyward Sword Wii U konzolra szánt változata. December másodikától négy új amiibo figurára (8-bites Link, Link az Ocarina of Time-ból, Toon Link és Zelda a The Wind Waker-ből) tehetünk szert, amiknek különleges szerepük lesz a jövőre érkező The Legend of Zelda: Breath of the Wild esetében is. 

Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System

A Nintendo újfent felhívta rá a figyelmet, hogy a november 11-től megvásárolható mini NES a legelső The Legend of Zelda epizódot is tartalmazni fogja a 29 másik klasszikus mellett, ezzel kapcsolatban mutattak nekünk egy vadonatúj kedvcsinálót a kihagyhatatlan ajánlatnak tűnő retro masináról. 

Hyrule Warriors: Legends

Befutott a játék harmadik DLC-je, a Phantom Hourglass & Spirit Track Pack is, amely az Extras menüpontban található meg. A bővítmény új Sand Wand fegyverét, vadonatúj Kaland Mód térképét és más extráit Toon Linkkel élvezhetjük ki. 

Poochy & Yoshi's Wolly World

A Wii U-ra már megjelent cím végre 3DS készülékeken is tiszteletét teszi. A Poochy & Yoshi's Wolly World új verziója mindent tud, amit az eredeti, viszont olyan egyedi funkcióval látták el, mint például a különleges Poochy pályák. A Nintendo a japán, stop-motion technológiával dolgozó animációs stúdióval, a Dwarf névre hallgató céggel is összeállt annak érdekében, hogy 30 rövid animációs kisfilmet készítsenek Yoshi és Poochy főszereplésével, amik szintén a 3DS-kiadást színesítik majd 2017. február 3-tól. 

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Direkt a 3DS kedvéért újították fel ezt a klasszikust és a teljes élmény érdekében több órányi friss tartalommal látták el. A StreetPass lehetőségnek köszönhetően a játékosok kicserélhetik a kalandor tábláikat egymás között, így speciális pályákra léphetnek be, valamint kivételes tárgyakat zsebelhetnek be. A megjelenési dátum szeptember 16, kizárólag 3DS-re, de 2017 eleje is izgalmas lesz Dragon Quest-szempontból, hiszen ekkor látogat Európába a Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed Child. 

Animal Crossing: New Leaf

Aki gyűjti az amiibókat és az Animal Crossing is kedves a szívének, az nagyon fog örülni az őszre tervezett frissítésnek, ami lehetővé teszi a figurák beolvasását. November 11-én 50 új amiibo kártya is érkezik, hogy teljes legyen a boldogság, de ha valaki még csak most ismerkedik ezzel az egésszel, november 25-tól jó belépési pont lehet számára az Animal Crossing: New Leaf Welcome amiibo! Ezzel kapcsolatban ősszel saját Directet tart majd a Nintendo, így garantáltan nem fogtok lemaradni semmilyen fontos részletről sem. 

Pokémon Sun és Pokémon Moon

Új gépcsomagok jönnek: a New Nintendo 3DS XL Solgaleo and Lunala Limited Edition kiadás november 18-án, az előre feltelepített Pokémon Sun vagy Pokémon Moon játékkal felvértezett, egyedi Nintendo 3DS gépcsomagok pedig november 23-án futnak be. 

Tank Troopers

A II. világháborús játékok után most egy egészen másfajta stílusban pattanhatunk be egy tankba. Nem mindegy azonban, hogy milyen sofőrt ültetünk bele, tudniillik mindegyik pilóta más-más képességgel ruházza fel a járművet. A Tank Troopers tartalmaz egy 6 játékost támogató multit és Download Play funkciót is, így 2017-ben érdemes lesz odafigyelni rá azoknak, akiknek felkeltette a figyelmét. 

Ha kíváncsiak vagytok a teljes műsorra és az összes hírmorzsára, akkor nézzétek meg a teljes Nintendo Directet felvételről: 

Van esetleg valami a bejelentések között, amitől lázba jöttetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)