Hirdetés

A Nintendo javára döntött az Európai Unió Bírósága

|

Természetesen fellebbezés lett a vége, még korántsem lefutott ügy a digitális előrendeléseké.

Hirdetés

A PressFire beszámolója szerint a norvég és német fogyasztóvédelmi hatóság beperelte a Nintendót, amiért a vállalat nem engedte a felhasználóknak törölni a digitális előrendeléseiket az eShopban. Az ügy bíróság elé került tavaly év végén, a döntés pedig első fokon a Nintendo számára kedvezett.

Hirdetés

A honlap úgy tudja, hogy a német fogyasztóvédelmi hatóság fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, tehát az ügynek még közel sincs vége. A probléma gyökerei egyébként egészen 2018-ig nyúlnak vissza, amikor a Norvég Fogyasztói Tanács először bírálta hivatalosan a Nintendo üzletpolitikáját, mivel az ellentmond az Európai Unió fogyasztóvédelmi irányelveinek, miszerint a fogyasztók számára lehetővé kell tenni az online vásárlások visszavonását és a visszatérítés igénybevételét. A panaszban az is megemlítésre került, hogy a Nintendo az egyetlen konzolgyártó, amely nem engedi az ügyfeleinek a digitális előrendelések törlését, így politikája szerint minden a Wii U, a 3DS és a Switch konzolokra történő tranzakció véglegesnek számít. Amint valami fejlemény történik, megírjuk.

Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok az előrendelések törléséről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)