Hirdetés

A Nintendo feketelistára tett egy oldalt szivárogtatásért

|

A Pokémon Sword és Shield korai információi szivároghattak ki tavaly az FNnintendo nevű oldal egyik munkatársának jóvoltából, így az oldalnak most vállalnia kell a következményeket.

Hirdetés

A Nintendo igen komolyan lép fel azok ellen, akik idő előtt kürtölik világgá a cég féltve őrzött titkait, ennek következtében több embernek is bíróságon kell felelnie tetteiért, sőt olyanok is vannak, akik nagyon komoly büntetésre számíthatnak. A cég most egészen az FNintendo nevű portugál híroldalig vezette vissza az egyik szivárgás eredetét, aminek következtében a portál súlyos következményekkel kell szembenézzen. 

Hirdetés

Az oldal közleményben teljes felelősséget vállalt a szivárgásért, mivel elmondásuk szerint valóban hozzájuk érkezett be az a Pokémon Sword és Shield tesztpéldány, amiből az internetre idő előtt felkerült fotók származnak. Miután átvették a játékot, kiadták azt az egyik külsős cikkírójuknak, akitől a szivárgás származik. Mivel a legtöbb esetben ilyenkor titoktartási szerződést íratnak alá a portállal, így a Nintendónak abszolút jogában áll fekete listára tenni az oldalt. Az FNintendo ezt írja közleményében:

"Teljes mértékben tiszteletben tartjuk a Nintendo döntését, hogy felbontja az együttműködési megállapodást a cégeink között, miután megrendült bennünk a bizalmuk. Elfogadjuk azt is, hogy többé nem kapunk termékeket a Nintendótól és nem hívnak meg minket az eseményeikre. Szeretnénk bocsánatot kérni a Nintendótól, a The Pokémon Companytól és az olvasóinktól, hogy cserben hagytuk őket."

Mivel az oldal - ahogy nevéből is következtetni lehet - szinte kizárólag Nintendo termékekkel foglalkozik, így brutális érvágás lehet számukra, hogy nem tudnak megjelenés előtti exkluzív anyagokat közölni a cég játékairól, hardvereiről és eseményeiről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)