Hirdetés

Rengeteg Nintendo-fiókot feltörtek a hackerek

|

A Nintendo hivatalosan is merősítette, hogy sok felhasználó hackertámadás áldozata lett.

Hirdetés

A héten már beszámoltunk nektek arról, hogy illetéktelen személyek számos Nintendo-fiókhoz próbáltak meg hozzáférést szerezni, és több esetben ez sajnos sikerült is. Eddig legfeljebb csak találgatni tudtunk, hogy hány accountot érintettek a támadások, de most végre a japán vállalat is megszólalt az ügy kapcsán.

Hirdetés

A Nintendo hivatalos közleményéből megtudtuk, hogy nagyjából 160 ezer fiókot törtek fel a nem olyan rég történt hackertámadások során, ami bizony eléggé aggasztó adat. Tekintettel arra, hogy az érintett fiókok kapcsolódnak az eredetileg 3DS-hez és Wii U-hoz használt Nintendo Network ID-hoz, a cég ideiglenesen deaktiválta ezt a fajta bejelentkezési módszert.

Továbbá a japán játékóriás azt javasolja a felhasználóknak, hogy kapcsolják be a kétlépcsős azonosítást, amivel gondoskodni tudnak a fiók megfelelő védelméről. Ez egyébként valóban jó ötlet, hiszen így a jelszavunk mellett egy újabb akadályt tudunk a hackerek útjába görgetni.

Titeket ért mostanában valamilyen hackertámadás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)