Hirdetés

Nintendo - jól fogy a Mario Kart, gyűlnek a fejlesztők

|

Kiderült, hogy hányan dolgoznak a Wii U és 3DS játékokon. A számokon nem lepődtünk meg, de érdekes az arány.

Hirdetés

A 74. részvényeseknek szánt Nintendo prezentáción bejelentette a cég, hogy jelenleg 430 regisztrált fejlesztő dolgozik 3DS játékokon, míg 350 a Wii U-ra fejleszt. Mivel élőben nem közvetítették az eseményt, így nem lehetünk teljesen biztosak a valódi számokban, de ez így egyelőre érdekesen hangzik.

Amerikában 30 cég fejleszt a kézikonzolra 20 pedig a Wii U-ra. Az érdekes része ennek az, hogy ha beleszámoljuk a letölthető címekkel foglalkozó csapatokat, akkor mindjárt 130-ra ugrik a számláló a 3DS-en, és 200-ra Wii U-n. Ezek szerint sokkal több az indie fejlesztő a konzolokra, mint az AAA termékeket gyártó stúdiók száma. Pedig a nagy címek sem mennek rosszul, elég ha a Mario Kart 8-at nézzük, ami éppen átlépte a 2 milliós eladott példányszámot.

A 2 millióból 470.000 Japánban fogyott el, a maradék 1,5 millió a világ többi részén került eladásra. A Mario Kart 8-ból 1.2 millió példány kelt el az első héten, így ez lett a leggyorsabban fogyó Wii U cím. Szerintetek kiérdemelte a vásárlók szeretetét?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)