Hirdetés

Szerzői jogok megsértése miatt egy házaspárnak több mint 12 millió dollárt kell fizetnie a Nintendónak

|

A japán vállalat pert nyert egy olyan cég ellen, amelyik retro játékok kalózverzióinak árusításával foglalkozott.

Hirdetés

Láttunk már olyat, hogy egy stúdió vagy nagyvállalat jogi útra terelt egy ügyet, és győzedelmeskedni is tudott az őket megkárosító személyek ellen. Most is valami hasonló történet, és elég komoly kártérítést kell fizetnie a vesztes félnek.

Hirdetés

A Nintendo beperelte a Mathias Designs nevű céget, amiért az a japán cég klasszikus játékainak kalózverzióit árusította a LoveROMS.com és a LoveRetro.co weboldalakon, így pedig többek között szerzői jogokat sértett. A nem túl legális tevékenységet folytató vállalkozás egyébként egy házaspár, Jacob és Cristian Mathias tulajdonában áll, akiknek nemrég sikerült is megállapodniuk a japán óriással.

A TorrentFreak birtokába jutott iratok alapján a párnak 12.23 millió dollárt kártérítést kell fizetnie a Nintendo felé. Már ez sem kis összeg, de ha nem sikerült volna megegyeznie a két félnek, akkor valószínűleg ennek a többszöröse lett volna a kártérítés.

Szerintetek megfelelő döntés született az ügy kapcsán?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)