Hirdetés

Egyszerre csak egy Nintendo Switchre telepítheted digitális játékaidat

|

Ugyan a Nintendo jelentős javulást ígér az online szolgáltatásait illetően, a digitális játékvásárlás esetében így is szorosabb korlátozásokat vezetnek be, mint a rivális konzolok gyártói.

Hirdetés

Akármennyire is a digitális játékterjesztés felé tart a játékipar, úgy tűnik, a Nintendo Switch esetében kevésbé lesz praktikus erre támaszkodni a memóriakártyák megvásárlása helyett. A tárhely szűkössége mellett ugyanis úgy tűnik, ha átmegyünk egy haverhoz, hogy ott játsszunk az általunk digitálisan megvett játékkal, a konzolt is vinni kell. 

Az már előrelépés a Nintendo részéről, hogy a digitális tartalmakat a Switch esetében nem a szériaszámmal azonosított konzolhoz, hanem a felhasználói fiókunkhoz köti majd a rendszer. Viszont egy a New Yorkban tartott rendezvényen egy rajongói kérdésre azt válaszolta a gyártó képviselője, hogy a masina egyelőre nem bír olyan funkcióval, aminek hála két különböző gépre is letölthetnénk egyetlen fiók segítségével az eShopból vásárolt játékainkat.

Így nagy valószínűséggel valamilyen formában össze kell majd kötnünk felhasználói fiókunkat a konzollal. Sinya Takahashi viszont elmondta, hogy a jövőben nem kizárt, hogy erre is előállnak valamilyen megoldással. Ehhez képest az Xbox Live, a PlayStation Network és a különböző PC-s áruházak nem korlátoznak abban, hogy mennyi eszközre telepíthetjük játékainkat, csak annyi a megkötés, hogy egy fiók egyszerre egy helyen lehet belépve. De hát tudjuk milyen a Nintendo, nem is vártunk mást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)