Hirdetés

Nintendo Switch - már itt is fizetnünk kell, hogy online játszhassunk

|

A Microsoft és a Sony példáját követve a Nintendo is átáll az előfizetéses rendszerben működő online multiplayer lehetőségére. Jönnek a havi ingyenes játékok is.

Hirdetés

Szakítva az eddigi hagyományokkal, a Nintendo Switchen már csak akkor játszhatunk pajtásainkkal online, ha előtte kicsengettük a havidíjat. Korábban a Wii, Wii U és DS gépeken ez még teljesen ingyenes volt.

A Nintendo sem marad ki a mi szempontunkból nem túl kellemes sorból és hasonlóképpen tervezi elindítani online multiplayer rendszerét, mint ahogy az Xbox Live Gold és a PlayStation Plus működik. Egy eddig meg nem nevezett összeg kifizetése utána nyílik csak meg előttünk az online többjátékos mód lehetősége.

Az előfizetők nem csak az interneten keresztüli játékélményt kapják meg, hanem saját okoseszközeiken keresztül beszélgethetnek játék közben. Egyelőre az még nem tiszta, hogy csak telefonjainkon és táblagépeinken beszélgethetünk-e mialatt online kalandozunk, de lehetséges, hogy valóban nem lesz beépített voice chat magában a konzolban. Az online társalgást biztosító applikáció korai verziója mára nyáron elérhető lesz, a teljes változatra azonban egészen őszig várnunk kell.

Szintén a Microsoft és a Sony nyomdokaiban haladva a Nintendo Switch előfizetői minden hónapban ingyenesen letölthető játékokra is számíthatnak. Ezek a Virtual Console rendszeren belül futtatható NES és SNES címek lesznek (amiket új online funkciókkal is kibővítenek), úgyhogy arra azért nem érdemes számítani, hogy díjmentesen landol a gépen az új The Legend of Zelda: Breath of the Wild

A Nintendo Switch eShop névre keresztelt online áruházban nem csak az előfizetők vásárolhatnak, ugyanakkor számukra különféle extra kedvezményeket biztosít majd a japán cég. Az új konzol megjelenésekor egyedül az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikó területén indul el az online előfizetéses szolgáltatás, így egyelőre nem tudni, hogy Európában és Ázsiában mire számíthatunk. Ez most még ingyenes próbaidőszakot jelent, ténylegesen majd csak valamikor ősszel kell fizetni az online játékért. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)