Hirdetés

A Nintendo elég bénán oldja meg a havi ingyenes játékokat

|

A Nintendo Switch fizetős online szolgáltatása mellé is kapunk majd ráadás játékokat, de egyrészt ezek régi klasszikusok lesznek és csak egy hónapig játszhatunk velük.

Hirdetés

Idővel várható volt, hogy a Sonyhoz és a Microsofthoz hasonlóan a Nintendo is pénzt kér a konzoljai online szolgáltatásaiért, amit a Switch megjelenésével meg is lépnek. Egyelőre nem ismerjük a rendszer összes részletét, de ha a ráadás játékokon múlik, nem éri majd meg kifizetni a havidíjat.

A PlayStation Plus és az Xbox Live Gold havi ingyenes játékaihoz hasonlóan a Nintendo is részben rendszeres ajándékokkal szeretné igazolni a fizetős szolgáltatás létjogosultságát, de a PS és az Xbox indie és néhány éves AAA játékai helyett NES és SNES-klasszikusokat kapunk majd. Ez nem feltétlenül baj, de a havi ingyenes címeket nem örökre, sőt, még csak nem is az előfizetésünk érvényességének idejére birtokolhatjuk. Amint azt az amerikai Nintendo megerősítette a Wired szakírójának, csupán egy hónapnyi ingyen játékot kapunk, ha ezt követően is játszanánk az elvileg ajándékba adott játékkal, meg kell vásárolnunk a Virtual Console rendszeren keresztül.

A Nintendo egyébként korábban is elég pocsékul kezelte eddig is a digitálisan vásárolt játékainkat, ugyanis az új címek esetében nem csak az eShop-fiókunkhoz, hanem a konzolunk szériaszámához is rendelték a különböző játékainkat. Így ha konzolt cseréltünk, az ügyfélszolgálattal is át kellett íratnunk korábban megvásárolt játékainkat. A retro játékokkal kapcsolatosan pedig egyenesen vásárlóellenesen jártak el, hiszen emulált játékaink csak egy adott konzolra vonatkoztak, így például a Wii-re megvásárolt klasszikusokat 3DS-en, vagy éppen Wii U-n ismét meg kellett vásárolnunk. Az pedig csak hab a tortán, hogy ezek a játékok drágák is voltak, ez nyilván szemlélet kérdése.

Persze még sok fontos részletet nem ismerünk a Switch fizetős online szolgáltatása kapcsán, de nem így képzeltük a Switch versenyt erősítő megjelenését. A konzolt Gócza kolléga már kipróbálta, erről itt olvashattok bővebben, a játékok kapcsán pedig itt írta le benyomásait.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)