Hirdetés

Hideo Kojima is megosztotta gondolatait a Switchről

|

A Metal Gear sorozat atyja egy korábbi, általa és csapata által kitalált koncepcióhoz hasonlította a Nintendo új konzolját.

Hirdetés

Miután a Nintendo évtizedeken át párhuzamosan foglalkozott otthoni és hordozható konzolokkal, logikusnak tűnik, hogy előbb-utóbb ez a két irány találkozik és néhány héttel ezelőtt a cég végre teljes körűen bemutatta a Nintendo Switch névre keresztelt új masinát.

Viszont az, hogy a játékainkat útközben is folytathatjuk valójában nem egy teljesen új gondolat, erről pedig nemrég Hideo Kojima is beszélt egy interjúban. Kojima ugye korábban foglalkozott már ezzel a kérdéssel, hiszen a Metal Gear Solid-sorozatban már találkozhattunk egy hasonló technológiával:

"Egy korábbi játékban megalkottunk egy technológiát, amit úgy hívtunk, hogy 'Transfarring'. Ennek az volt a lényege, hogy a játékos a mentett állásait átvihette a PS Vitáról a PlayStation 3-ra és fordítva. Úgy gondolom, hogy a Switch ezt az ötletet gondolja tovább."

A dizájner szerint nem csak a játékiparban terjed el egyre inkább a hordozhatóság ötlete, hiszen a blu-ray lemezekhez is gyakran jár egy kód, ami a digitális változatot teszi elérhetővé, illetve már nagyon sok olyan szolgáltatással lehet találkozni, amihez csak a felhőben férhetünk hozzá. Úgy tűnik, hogy előbb-utóbb minden iparágba el fog jutni az az elvárás, hogy a tartalomhoz bárhol és bármikor hozzáférjünk.

Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)