Hirdetés

Nintendo Switch - végre tisztázódott a játékok megosztásának kérdése

|

Eddig nem volt teljesen világos, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha át szeretnénk vinni a játékainkat egy másik Switch-re, de most végre megtudhattuk a konkrétumokat.

Hirdetés

Egy konzol esetében mindig kulcsfontosságú kérdés, hogy mi történik akkor, ha a már megvásárolt játékainkat szeretnék átköltöztetni egy másik gépre vagy akár megosztani azt az ismerőseinkkel. A Nintendo Switch esetében eddig csak nagyjából voltunk képben a lehetőségeinkkel, most azonban a konzol terméktámogatási oldalán minden kiderült.

Egy Switchen egyszerre 8 felhasználó tud bejelentkezni és mindegyik hozzáfér minden játékhoz, ami az adott konzolon megtalálható. Ebben az a csavar, hogy ha esetleg egy saját játékot szeretnénk áthozni máshonnan, akkor be kell állítanunk, hogy az legyen az "aktív" konzol, amelyiket éppen használjuk, ezt szerencsére az eShopban könnyen meg lehet csinálni.

Az igazán nagy baj viszont a mentésekkel van, ugyanis míg bővíthetjük a konzol memóriáját egy SD kártyával, a játékok soha nem itt fogják tárolni a mentéseket és nincs rá mód, hogy átvigyük őket másik gépre. Ez ugye nem csak azért baj, mert így nem tudjuk máshol folytatni a játékot, hanem mert így még csak biztonsági másolatot sem készíthetünk, miután már százezer órát beletettünk például a Breath of the Wildba. 

Nektek hogy tetszik a Switch? Be fogjátok szerezni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)