Hirdetés

Boldog születésnapot, Nintendo Switch!

|

Napra pontosan egy esztendeje volt annak, hogy megjelent a japán óriás legújabb masinája. Nézzük, mi minden történt ez idő alatt.

Hirdetés

Kétség sem fér hozzá, hogy a Nintendo Switch mára már fontos szereplője a videojáték-piacnak, és rengetegen játszanak a konzolon utazás közben, vagy épp otthon a tévé előtt. A Nintendo 2017. március 3-án, azaz pont egy éve dobta piacra világszerte a gépet, így akkor most gyertyát gyújtunk, több szólamban elénekeljük a szülinapi dalocskát, és papírcsákóban tortát majszolva átnézzük, mit is ért el a hibrid masina. Spoiler: nem nagyon lehet okunk panaszra, és feltehetően a Nintendónál sem sír mostanában gyakran senki.

Hirdetés

Tényleg boldog a szülinap

Ugyan teljesítményét tekintve a Nintendo Switch alulmarad a PC-vel vagy a két másik konzollal szemben, mégis nagyon sok játékos döntött a hibrid gép mellett, és az eladások is már bőven 10 millió felett járnak.

Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az első év során különleges és szórakoztató exkluzív címek jelentek meg Switchre, mint például a kritikailag elismert The Legend of Zelda: Breath of the Wild vagy a Super Mario Odyssey.

A Nintendo Life össze is szedte, hogy mennyi játék jelent meg eddig a konzolra az elmúlt 12 hónap során, és bizony több száz alkotásról beszélhetünk, tehát a játékfelhozatal terén sem teljesített rosszul a gép.

Csak a nyugati régióban 404 címet listáztak, ez a Nintendo 64 teljes felhozatalát odaveri (nyilván akkoriban nem volt még gyakori az indie cucc).

A srácok vették is a fáradtságot, hogy mindezt fel is sorolják nekünk az alábbi videóban, ha van türelmetek, nézzétek meg:

Bejött az innováció

A megjelenés előtt sokan kételkedtek a konzol sikerében, de a számok azt bizonyítják, hogy a Nintendo Switch is megtalálta a saját játékostáborát. Ez nagyrészt valószínűleg annak köszönhető, hogy egészen innovatív megoldásokkal álltak elő a japánok, amelyek nyilván kompromisszumokkal jártak, de alapvetően új életet leheltek a kényelmi megoldásokkal operáló játékiparba. Annak idején komolyan kilistáztuk egy alapos Switch teszt keretében a konzol előnyeit, hátrányait, de az a kolléga, akinek van saját gépe, mind azt mondja, hogy imádja a konzolt. Ez pedig azért csak jelent valamit.

Ráadásul nem úgy tűnik, hogy a japán cég leállna az újdonságokkal, hiszen idén is rengeteg izgalmas játék fog megjelenni a gépre, és nem csak exkluzív címek, hanem a jelek szerint multiplatform alkotások is. Kreatív megoldásokból sem fogunk hiányt szenvedni, ugyanis érkezik a Nintendo Labo, ami kartondobozokkal dobja fel a játékélményt, és már alig várjuk, hogy miként fogadják a rajongók ezt az elég furcsa, de jópofa ötletet.

Összességében tehát elmondható, hogy remek első évet zárt a Nintendo Switch, és ezúton is boldog szülinapot kívánunk a konzolnak. Egy év alatt szépet nőtt, okosodott, hozott szép ajándékokat, mosolyt csalt az arcokra. További szépet, jót neki, megérdemli.

Ennél giccsesebb gifet most nem találtunk, de a hangulat átjön, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)