Hirdetés

Közvetlenül a Nintendótól is tud játékokat vásárolni a népszerű Wii emulátor

|

Ugyan a folyamat nem túl egyszerű és szükség van hozzá egy Wii konzolra, a Dolphin emulátor készítői megoldották, hogy a szoftverük segítségével a hivatalos csatornán keresztül is lehessen játékokat vásárolni.

Hirdetés

Ugyan a Dolphin eredetileg GameCube emulátorként kezdte pályafutását - és annak a platformnak tavaly ősz óta minden játékát el tudja indítani -, sokan a Wii-re megjelent szoftverek futtatására használják. A készítők ennek kapcsán egy rendkívül érdekes új feature-t építettek be, ami ellent mond az emuláció ellen felhozott leggyakoribb érvnek is.

Sokan azért néznek gyanakodva minden emulátorra, mert elképesztően megkönnyítik a nem hivatalos forrásból beszerzett játékok futtatását, a Dolphin viszont nemrég pont ennek az ellenkezőjét, a Wii játékok hivatalos (már amennyire egy emulátor hivatalos tud lenni) beszerzését tette lehetővé. Ezt a lenti videóban demonstrálják is a készítők, de a teljes folyamatot valószínűleg az emulátor használói közül sokan nem fogják tudni végigcsinálni, ugyanis az egyik lépéshez egy valódi Wii konzol memóriájában lévő adatokat kell átmentenünk a PC-nkre.

A Nintendo hivatalos szervereihez való csatlakozás szintén nem egyszerű, de ennek segítségével a játékvásárlás mellett  már rendszerfrissítéseket is letölthetünk a Dolphinhoz. A Wii Shop funkcionalitása egyébként látszólag teljes, a bankkártyás vásárlás mellett még a korábban (azon a Wii konzolon, aminek a memóriájából kinyertük az adatokat) megvásárolt címeket is ismét letölthetjük. A konzol operációs rendszerének ilyen pontos utánzása pedig nem kis teljesítmény, így nem meglepő módon nem is kevés munkájába került a csapatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)