Hirdetés

Nintendo Wii - véget ér a gyártás

|

Japánban hamarosan legördül az utolsó Nintendo Wii a gyártósorról.

Hirdetés

A Nintendo bejelentette, hogy Japánban befejezi a jelen generáció nagy öregjének számító Wii konzoljának gyártását, amely 2006-os debütálása óta több mint 12,7 millió eladott példánnyal büszkélkedhet csak a szigetországban.

A bejelentésre a Gematsu és a Game Jouhou munkatársai lettek figyelmesek, akik a cég japán nyelvű oldalán botlottak egy rövid, de annál velősebb mondatra, amely csupán annyit tartalmaz, hogy a konzol gyártása hamarosan befejeződik.

A Nintendo Wii életciklusa során kapott hideget-meleget, azonban világszerte szép sikereket ért el még úgy is, hogy hardver fronton és hardcore tartalmak terén messze elmaradt a vetélytársaktól. Ezzel együtt jó darabig a konzolháború nyertese volt, mert új tömegeket szólított meg.

Családközpontú felfogás ide, minimális hardore tartalom oda, a Wii innovatív irányítási rendszerével és kiváló exkluzív címeivel méltán érdemelte ki azt népszerűséget, amiről kicsit félrecsúszott utódja, a Wii U egyelőre álmodni sem merhet. 

Ti szerettétek? Kinek van otthon Wii?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)