Hirdetés

Nintendo Wii U - PC-vel is összeköthető a GamePad

|

Úgy tűnik egy Nintendo konzol sem ússza meg: két ügyes hacker sikeresen feltörte a Wii U érintőképernyős kontrollerét. Összekötötték egy mezei PC-vel.

Hirdetés

Egy meglehetősen döcögős indulás után már úgy látszik, hogy a Nintendo lassacskán belerázódik a Wii U karrierjének egyengetésébe, de ez persze nem jelenti azt, hogy a cég megússza a biztonsági résekkel és körmönfont hackerekkel vívott küzdelmet.

A ravasz mágusok ugyanis sikeresen feltörték a Wii U jellegzetes érintőképernyős kontrollerét, hogy aztán azt összekössék egy hagyományos asztali PC-vel ahonnan aztán szinte bármilyen PC játékot át tudnak streamelni a gamepadon lévő képernyőre. A két hacker a legutóbbi Chaos Communication Congress keretében tartott bemutatóval egybekötött előadást a módszerről. A prezentáció során elsőként egy rajzoló alkalmazást streameltek a képernyőre, majd pedig a The Legend of Zelda: Wind Waker futott rajta egy emulátoron keresztül.

Persze hosszú az út még az igazi sikerekig, ahogy az előadás leírásában is szerepel: "Amikor a Wii U megjelent, elbeszélgettem néhány konzol-hackerrel a benne rejlő lehetőségekről. De mielőtt képesek lennénk arra, hogy a GamePadet robotok vagy kvadrokopterek irányítására használnánk, először meg kell értenünk hogyan kommunikáljunk vele."

Akit mélyebben érdekelnek a technikai részletek, annak szabadon elérhetőek az előadáshoz használt diák az alábbi linken, aki pedig tényleg teljesen nyakig bele akar merülni a Wii U programozásba, annak ajánlom ezt a linket.

Ti mit gondoltok? Milyen praktikus módon lehetne még felhasználni egy ilyen kontrollert?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)