Hirdetés

Ennyi konzolt és játékot tudott eladni a Nintendo

|

A Nintendo most kiadott üzleti jelentéséből azt is megtudhattuk, hogyan fogytak eddig a vállalat konzoljai és játékai. Brutális a különbség a Wii és a WiiU között.

Hirdetés

Már most arról pletykálgatunk, hogy mik lesznek a Nintendo NX néven futó újabb konzoljának első játékai, pedig még be sem jelentették a gépet hivatalosan. Ugyanakkor a vállalat legújabb üzleti jelentéséből jól látszik, muszáj lépni valamerre, mert a Wii U nem szerepel fényesen (már ha eddig ez nem lett volna egyértelmű).

Azzal nem is nagyon untatnálak titeket, hogy 2014-hez képest az elmúlt negyedévben 20,8 százalékos bevételnövekedést ért el a Nintendo, ami mindenképpen jó dolog, de az összesített (vagyis a termékek teljes életciklusára vetített) eladásokban látszik az elképesztő különbség az előző generációhoz képest. Nem is nagyon kell magyarázni, mutatom:

És ha már összehasonlítunk, lássuk a Nintendo korábbi konzoljait is:

Sajnos jól látható, hogy bár lényegesen fiatalabb, a Wii U eddig a leggyengébben teljesítő konzol, amely várhatóan 1-2 éven belül már szintén kifutó termék lesz, és arányosan nézve nehéz lesz addig megközelítenie a többi hardver számait.

Ha valakit az érdekelne, hogy a szoftveres eladások tekintetében mi a toplista, akkor íme Wii U fronton (szintén megjelenésük óta teljes eladott mennyiséget mutat a szám):

1. Mario Kart 8 - 5,43 millió darab
2. Nintendo Land - 4,88 millió darab
3. New Super Mario Bros. U - 4,84 millió darab
4. Super Mario 3D World - 4,30 millió darab
5. Super Smash Bros. for Wii U - 3.83 millió darab
6. New Super Luigi U - 2,26 millió darab
7. Splatoon - 1, 62 millió darab
8. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD- 1,57 millió darab
9. Wii Party U - 1,57 millió darab

Csak összehasonlításképpen: a Wii legsikeresebb játéka a Wii Sports, amelyből 82,69 millió darabot adtak el eddig világszerte, igaz, jóval régebb óta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)