Hirdetés

Önmegsemmisítő pendrive

|

A német gyártó pendrive-jába különleges védelmet integráltak.

Hirdetés

A TakeMS MEM-Drive Crypto névre hallgató kis kütyü eleddig egyedülálló védelmi tulajdonságokkal rendelkezik: ha illetéktelen kezekbe kerül, egész egyszerűen megsemmisíti önmagát.

No persze ezt ne tessék a szó szoros értelmében komolyan venni, mindössze arról van szó, hogy a rajta tárolt adatokat likvidálja másodpercek töredéke alatt, amint érzékeli az idegen behatolási szándékot; ezzel végérvényesen meggátolva az adatok nem kompetens kézbe kerülését.

Jelszavas hozzáférésvédelemmel operál a Crypto pendrive-ja, ami azt jelenti, hogy a háttértárra felvitt minden egyes állományt, mondjuk mappánként jelszó véd. Tehát ha hozzá akarunk férni például kedvenc dokumentumjaink, vagy épp zenéink mappájához, be kell pötyögni a password-öt, s erre mindösszesen 5 lehetőségünk adódik: ha az ötödik próbálkozás is sikertelen, akkor bizony az állomány az utolsó byte-ig törlődik.

A memóriában letárolt adathalmazok utólagos encryptjére sincs mód, mivel egy speciális, 256 bites titkosító technológia védi azokat, tehát az eredeti formájú adatfolyam visszaállítása, vagy eltranszferelése teljességgel lehetetlen.

Természetesen különféle méretekben leledzik az új biztonsági elemeket tartalmazó pendrive: 2GB a legkisebb (22 EUR körüli áron), míg 32GB a legnagyobb tárolókapacitás (nagyjából 130 EUR).
 

A feljebb említett USB pendrive részleteiről itt olvashattok bővebben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)