Hirdetés

No Man's Sky - ilyenek az első benyomások

|

Jelenleg a No Man's Sky foglalkoztatja az összes játékmagazint, akik sorra nyomják is ki a videókat és infókat. Összeszedtük nektek az érdekességeket.

Hirdetés

A No Man's Sky ugyan csak augusztus 12-én fut majd be PC-re, a PlayStation 4-es verzió már elstartolt éjfélkor. Dacára annak, hogy még csak konzolon érhető el, jelenleg 94 000 nézője van a játéknak a Twitch.tv-n, miközben a sajtó már pörgeti a bolygókat.

Természetesen a mi csapatunk a No Man's Sky tesztjét várja (sajnos még itthon nem osztottak sajtópéldányokat), addig gyorsan körbenéztünk, hogy más magazinok éppen mit írtak a Hello Games csodájáról.

"A hatalmas univerzum még csak nem is a legérdekesebb pontja a No Man's Sky-nak"

- írta a Polygon. A srácok nagy örömmel értekeznek róla, hogy mindegy merre fordítod a hajód iránytűjét, találni fogsz tennivalót arrafelé. A játék több részéről is írtak, de hosszas guideban igazítják el a kezdőket arról, hogy mit is kell csinálniuk a kaland elején, és hogyan indíthatják be először a hajóikat.

"A bolygókon nyersanyagokat kereshetsz, különböző életformákkal találkozhatsz, idegen lényekkel üzletelhetsz és barátkozhatsz, kalózokkal és őrszemekkel harcolhatsz"

- írja a Destructoid cikkírója, aki annak ellenére, hogy lenyűgöző élményt talált a No Man's Sky-ban, már kezd is kiégni a 10 óra játékidő után. Ugyan nem igazán látta a hajtóerőt a kaland mögött, de a technológiák felkutatása és az utazgatás egyelőre viszi tovább a cirkálóját.

"Láttam hatalmas zöldellő világokat, trópusi növényeket, két lábon járó fura hüllőket"

- az IGN.com kollégája ugyan nem volt elmosva attól, hogy egyik értelmetlenül hatalmas bolygóról a másikra ugrált, de az lenyűgözte a bolygók sokfélesége. A túlélés, építkezés, felfedezés és craftolás között megemlítette az idegen fajokkal való kommunikáció egyedi megoldását is.

"A játék ezen pontján egy nagyon üres és magányos érzés ült ránk, köszönhetően a jelenleg nagyon kevés karakter interakciónak"

- ugyan a Metro cikkírójának is bejön a játék, felemlegetett nem kevés hibát, ami kitűnik az első 10 órából. Emberünk ráadásul nem osztotta az IGN.com-os kolléga véleményét a változatos világokról. Ő kifejezetten unta a végtelen számú random generálta bolygókat.

Minden újságíró megjegyezte, hogy ugyan van harc, de ez messze nem a legkidolgozottabb része a játéknak. Inkább a felfedezés, az egyik bolygóról másikra mászkálás a lényeg, és hogy azokon megtaláljuk a Ubisoft kilátótornyaira hajazó objektumokat. A legtöbben élményekkel tértek haza a Hello Games galaxisából, de senki sem volt teljesen elájulva, és keresik a magasabb értelmet. Tulajdonképpen egy sci-fi túlélőjátéknak írták le, amiben azt csinálsz, amit akarsz, és magadnak kell megtalálnod a motivációdat. Ennek is bőven meglehet a saját közönsége, de az első pár óra után csak ennyit tudnak biztosra ígérni a kollégák. Aztán majd meglátjuk, mi történik akkor, ha sokkal többen indulnak kalandra.

A GameSpot mindeközben még mindig nyomja a PlayStation 4 verziót élőben a YouTube csatornájukon. Ha szerencsétek van, akkor még elkapjátok az akciót, és egyenesen tőlük hallhatjátok első benyomásaikat a programról.

Arekkz Gaming, a YouTube egyik legkedveltebb videósa is pörgeti már az akciót, és természetesen fel is vette első kalandjait. Egy meglehetősen hosszas videósorozattal készül egyébként, aminek ez még csak az első része. Ha még több No Man's Sky játékmenetre vágytok, akkor érdemes lesz az ő csatornájára vissza-visszanézni.

Persze ezek a vélemények még csak a No Man's Sky első 10 órájából származnak. A következő napokban/hetekben szivárognak majd a rendes tesztek, így aki még nem tudja, hogy megvegye-e az év legvártabb indie játékát, az még várja ki a végét. Mi is megírjuk majd a saját beszámolónkat, itt a GSO-n, és a magazinban is hamarosan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)