Hirdetés

Notch beszól az ellene pereskedőknek

|

Notch szerint egyes esetekben a szoftverek szabadalmai kifejezetten hátráltatják a fejlődést.

Hirdetés

A Minecraft atyja elmondta érzéseit azzal kapcsolatban, hogy az Uniloc pert indított ellene a Minecraft: Pocket Edition miatt, mely Androidra jelent meg. De még mielőtt mindezt ismertetnénk, annyit azért érdemes megjegyezni, hogy az Uniloc igazi szabadalmi trollnak számít a szakmában, tehát lehetőség szerint mindenkit beperelnek, akit csak lehet. Notch egy blogposztban írta le, hogy szerinte "Soha nem fogjátok nekem bemagyarázni, hogy a társadalom javát szolgálja, ha az elképzeléseket a szabadalmi perek miatt nem valósíthatjuk meg. Az ötletek ingyenesek, régi dolgokat tehetnek jobbá, javíthatják az elavult elképzeléseket, és ezáltal a közösséget is jobbá tehetik. Az ötletek megosztása mindennek csak jót tesz."

Notch hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a szabadalmi jogok miatt költséges, de hosszabb távon egyértelműen előnyös fejlesztéseket kell végrehajtani azoknak, akik a szabadalommal rendelkező megoldásokhoz hasonlóakkal kívánnak dolgozni. Mindemellett azonban szerinte a triviális esetekben a jogok csak korlátozzák a fejlődést, lassítják a műszaki haladást, és temérdek pénzbe kerülnek, hiszen ezek miatt komoly apparátust kell fenntartani. Végezetül annyit írt még a blogban, hogy "Ha szoftver szabadalommal rendelkezel, akkor joggal érezheted rosszul magad." Aki kíváncsi a teljes ügyre, az látogasson el ide, és böngészgesse az oldalakat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)