Hirdetés

A játékvilág hősnői, akikbe azonnal beleszerettünk

|

Nőnap alkalmából összegyűjtöttünk néhányat a videojátékok legemlékezetesebb női főhősei közül.

Hirdetés

Tracer (Overwatch)

Az Overwatch pimasz pilótájáért már az első bemutatkozása után is rajongott az egész világ. Persze Lena Oxtont nem csak az ellenállhatatlan brit akcentusa miatt szeretjük, hiszen megfelelő játékos kezében a csatákban is rendkívül hatékony csapattag lehet.

Faith (Mirror's Edge)

A 2007-es Mirror's Edge ugyan nem volt tökéletes, mégis a generációjának egyik legötletesebb és -hangulatosabb játéka lett. Ehhez rengeteget hozzátett a főszereplő, Faith, aki az eleganciájával és lendületével tökéletesen passzolt a játék rendkívül letisztult stílusához.

Emily Kaldwin (Dishonored 2)

Emily Kaldwin a Dishonored legelső részében kislányként csupán áldozata volt a körülötte zajló hatalmi viszálynak, azonban a második részben teljesen megfordult a helyzet, és a fiatal császárnő már személyesen vette üldözőbe azokat, akik veszélyeztetik a népe biztonságát.

Ciri (The Witcher 3: Wild Hunt)

Bár Geralt igazi szerelme mindig is Yennefer volt, a witcher életében Ciri vált a legfontosabb karakterré. Már fiatalkorában tanúbizonyságot tesz hatalmas akaraterejéről, kettejük kapcsolata pedig egy olyan érzelmi síkra tereli a történetet, ami teljesen új színt visz a kalandba.

Shepard (Mass Effect)

Bár kakukktojásnak tűnhet a lista szempontjából, hiszen Shepard parancsnok bőrébe bújva férfiként és nőként is elindulhattunk megmenteni a világegyetemet, de sokan - minket is beleértve - a tüzes vörössel kalandoztunk a legszívesebben és rúgtuk szét a Kaszások hátsóját. Shepard született vezető és szónok, aki elsők között veti bele magát a csatákba, de azt is tudja, hogy mikor szükséges a diplomáciai eszközökhöz nyúlni a fegyver helyett. Foglalt helye van a szívünkben, beleértve a szinkronhangját adó Jennifer Hale-t is. 

Lara Croft (Tomb Raider)

A Crystal Dynamics alaposan ráncba szedte 2013-ban a már több mint két évtizede kincset kereső kalandornőt, és egy törékenyebb, fiatalabb kiadásban adta át a játékosoknak. Persze mindez nem jelenti azt, hogy Lara Croft védtelen lenne. Aki játszott a Tomb Raiderrel, a Rise of the Tomb Raiderrel, vagy épp a Shadow of the Tomb Raiderrel, az tisztában van vele, hogy a régészhölgy képes életben maradni a legnehezebb körülmények között is, és senki sem állíthatja meg. Sokan pedig azóta is szerelmesek a karakter alapját adó Camilla Luddingtonba.  

Elizabeth (BioShock Infinite)

Ha egy toplistát vezetnénk azokról a hősnőkről, akik nem a megmentésre szoruló, tehetetlen lánykák közé tartoznak, akkor a BioShock Infinite szívünknek kedves karaktere, Elizabeth bizonyára a dobogón szerepelne, és nem csupán különleges ereje, de utánozhatatlan személyisége miatt is, amellyel egy csapásra levett minket - és Booker DeWittet - a lábunkról. Arról már nem is beszélve, amit a Burial at Sea-ben láttunk belőle.

Senua (Hellblade: Senua's Sacrifice)

A Hellblade főhősnője komoly mentális betegségekkel küzd, ezek mégsem akadályozzák meg abban, hogy megkísérelje a lehetetlent, vagyis megmentse szerelmének lelkét. A legkeményebb nők a szeretett férfiért még a skandináv alvilágba is gond nélkül lemerészkednének. A játékból pedig az is kiderül, hogy kellő elszántság mellett akár a test és lélek démonjai sem legyőzhetetlen ellenfelek. Izgatottan várjuk a folytatást. 

Cereza (Bayonetta)

Nincs még egy olyan laza csaj a játékvilágban, mint a Bayonetta főhőse, aki minden különösebb izgalom nélkül képes lyukasra lőni minden ellenfelet, miközben még egy kaján vigyort is dob a kamerának. Nagyban neki köszönheti a Platinum Games, hogy beleszerettünk a sorozatba.

Kara (Detroit: Become Human)

A Detroit női főszereplője, amilyen törékenynek tűnik, annyira kemény, és nem csak azért, mert mechanikus darabokból van. Egészen emberi, tökéletesen ábrázolt karakterrel, akivel nagyon könnyű azonosulni, főleg ébredező anyai "érzései" miatt. 

Alyx Vance (Half-Life 2)

Sosem felejtettük a pillanatot, amikor először találkoztunk vele a Half-Life világában, és azt sem, hogy mennyi kalandot élhettünk át az oldalán. 2019-ben még azt írtuk némi humoros felhanggal, hogy nagyon reméljük, nem az Episode 2-ben láttuk utoljára. Aztán lássatok csodát, időközben kiadták a Half-Life: Alyx VR-játékot is, aminek ő a főszereplője.

A cikk még nem ért véget, lapozz a harmadik oldalra a folytatáshoz! 

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)