Hirdetés

Norvégiából szeretettel - Fejvadászok Kritika

|

A Fejvadászok egy újabb hideg és kimért skandináv film, melyben egy egyszerű műkincstolvajlásból maratoni fogócska kerekedik.

Hirdetés

Európa belehúzott. Ez nem csak abban érhető tettem, hogy havi rendszerességgel ontja magából az élet minden területét improvizáló francia filmeket, hanem, hogy végre más szegletek is megmutatják erejüket. A skandináv államok filmjeinek ugyan csak nagyon kicsi hányadát van lehetőségünk megnézni, azok viszont legtöbbször minőségi munkát sejtetnek.

Így nem meglepő, ha kiemelkedőnek kevésbé nevezhető skandináv krimik megfilmesített változata már önmagában, a kézbe vett írás sajnálatos mellőzésének ellenére is, atmoszferikus jelleget ölt. Oka pedig nem is annyira bonyolult: mint valami ínyencség, melyet nem tolnak hetente az arcunkba, de ha egy-egy becsúszik a hazai mozikba, általában (jobb esetben) szívélyes fogadtatásra talál legalább a kritikusok köreiben.

Jo Nesbo neve a norvég krimik kedvelőinek körében biztosan nem cseng ismeretlenül, viszont vaskosnak aligha nevezhető írása, mely magyarul Fejvadászok címmel jelent meg, az átlagolvasót arra sarkallja, hogy Európa távolabbi régiójából érkező alkotásokra – legyen az film vagy az imént említett regényforma – egy kicsit jobban odafigyeljen.

A Fejvadászok kritika folytatása a CineStar honlapján olvasható tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)