Hirdetés

A Nostalrius nem vár tovább, kiadják a World of Warcraft szerver kódját

|

Hosszas várakozás után türelmetlenné vált a Nostalrius csapata, és úgy döntöttek, hogy nem emaileznek többet a Blizzarddal.

Hirdetés

A Nostalrius csapata látszólag túl van azon a ponton, hogy jófiút játsszon: a Blizzard engedélyével vagy anélkül, de ki fogják adni a szervereik programját. Egy másik csapatra bízzák a saját gyermeküket, ezzel pedig úgy néz ki, hogy elégetnek minden hidat a Blizzard World of Warcraft csapatához.

A Nostalrius egy privát szerver volt, amit egy kis csapat üzemeltetett. A srácok célja az volt, hogy egy autentikus vanilla World of Warcraft élményt kínáljanak, és rengeteg fejlesztéssel viszonylag közel is kerültek az eredeti játékhoz. Több ezren játszottak a Nostalriuson, mígnem a Blizzard be nem záratta a szervert.

Akkor a srácok terve az volt, hogy a teljes adatbázist mindenestül kiadják a többi emulátorral dolgozó szerver szolgáltatónak. Erre végül nem került sor, mivel a Blizzard meghívta magához tárgyalni a csapatot.

A találkozón minden jól ment, és a madarak azt csiripelték, hogy a Blizzard esetleg bejelentheti Legacy szervereit a BlizzConon. Ez nem történt meg, de annyira nem lepődtünk meg, lévén nem sokkal az esemény előtt a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy maximum a BlizzCon után tudnak majd mondani bármit ezzel kapcsolatban.

Ezt két hónapnyi néma csönd követte. Nyilván a Blizzard nem fog pár nappal a BlizzCon után új bejelentéseket tenni, de a Nostalrius csapatának ettől függetlenül elfogyott a türelme. Elmondásuk szerint a találkozó óta nem érték el a blizzardos vezetőséget, és már nem is próbálkoznak. Kiadják a szervereik adatait, és egy új csapat fogja folytatni a munkájukat.

A kérdés csak az, hogy ki akadályozza meg abban a Blizzardot, hogy az Elysiumot is lekapcsolja. Semmi. Ha a fejlesztők akarják, akkor egy héttel az új Elysium szerver indulása után levághatják a biztosítékot, és akkor csak annyi fog változni, hogy ezután biztosan nem tárgyalnak tovább a Nostalrius srácaival.

Az sem biztos, hogy a Blizzard nem dolgozik a Legacy szervereken. Lehet, hogy van valami tervük, de azt biztosan nem fogják bejelenteni ilyen gyorsan (néhány hónap egy fejlesztési ciklusban nagyon nem sok idő), és ezzel a Nostalrius csak azt éri el, hogy bármit is tervez a Blizzard, annak már ők nem lesznek részesei.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)