Hirdetés

Notch: "Nem a pénzért csináltam"

|

Persze nyilván az a két és fél milliárd dollár sem jött rosszul, de a Minecraft alkotójának nem ez volt az elsődleges szempont, amikor eladta a cégét a Microsoftnak.

Hirdetés

A pletyka beigazolódott. Igazából mindkettő. A Minecraft fejlesztőjét felvásárolta a Microsoft és az egész Notch ötlete volt.

Marcus Persson a saját blogján beszélt a felvásárlásról és annak okairól. A józansága megőrzése miatt adta el a céget, mert nem bírta azt a terhet, ami egy ekkora franchise-zal jár.

"Nem játékfejlesztőként gondolok magamra. Azért csinálok játékokat, mert szórakoztat, azért, mert szeretem őket és szeretek programozni, de nem azért készítek játékokat, hogy azok később sikeresek legyenek és nem akarom megváltani a világot sem velük" - írta Notch.

"A Minecraft hatalmas siker lett és az emberek azt mondják, hogy megváltoztatta a játékokat. Ezt sem akartam" - vallotta be Persson, aki egyébként már hosszú ideje nem foglalkozik a Minecraft napi dolgaival. Az utóbbi időben kisebb projekteken dolgozott és nagyon élvezte a munkát, illetve nem értette, hogy ő mégis hogyan illik bele a Mojangba, ahol mindenki más érdemi munkát végzett, de az emberek kérésére végül ott maradt.

"Ahogy nyélbe ütjük az üzletet, otthagyom a Mojangot és visszamegyek Ludum Dare-eket és webes kísérleteket csinálni. Ha valaha megint véletlenül valami olyasmit csinálnék, ami túl figyelemfelkeltő lenne, azonnal abbahagyom" - vallotta be Notch, majd hozzátette, hogy tudja, emiatt nem lesz népszerű a rajongók körében.

"Szeretlek titeket. Mindnyájatokat. Köszönöm, hogy azzá varázsoltátok a Minecraftot, ami, de túl sokan vagytok és én nem lehetek valami olyasmiért felelős, ami ekkorára nőtt. Bizonyos értelemben [a Minecraft] a Microsofté. De egy sokkal fontosabb értelmben a tietek és ez olyasmi, ami soha nem fog megváltozni" - írta.

"Ez nem a pénzről szól. A józanságom megőrzése miatt tettem" - fejezte be Marcus Persson.

Sok sikert, Notch és köszi mindent. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)