Hirdetés

Notch ötlete volt, hogy eladja a cégét a Microsoftnak?

|

Már az is elég meglepő volt, hogy a Microsoft szeretné felvásárolni a Minecraft fejlesztőjét, most pedig arról suttognak, hogy mindez maga Notch ötlete volt.

Hirdetés

Az utóbbi napokban az internet attól a pletykától volt hangos, hogy minden idők egyik legsikeresebb játékának fejlesztőjét szeretné felvásárolni a Microsoft.

A Wall Street Journal beszámolója futótűzként futott végig az interneten és most minderre a Bloomberg még rátett egy lapáttal, amikor azt írta, hogy az üzletet nem is a Microsoft, hanem maga Markus Notch Persson kezdeményezte. Az oldal "három, a tárgyalásokkal kapcsolatban információkkal rendelkező forrásra" hivatkozva megerősítette a pletykát és azt is elmondta, hogy az üzlet több mint kétmilliárd dollárról szól.

A helyzet egy kicsit hihetetlen. Itt van nekünk Notch, aki már azért leállította a Minecraft VR ötletelését, mert a Facebook megvette az Oculus-t (persze azóta jobb belátásra tért) és most ugyanez az ember akarná eladni élete munkáját egy hatalmas multinak? A beszámoló szerint nemcsak hogy így van, de ez az egész az ő ötlete volt. Az oldal szerint "pár hónappal ezelőtt lépett kapcsolatba a Microsofttal, hogy az Xbox-os Minecraft jó munkakapcsolata miatt" és állítólag azóta folynak a megbeszélések a felvásárlásról. A pletyka szerint Notch segít az átszervezésben, de ezek után már nem marad a cégnél.

Ez nem csak Notch és a Mojang szempontjából lenne egy érdekes lépés, hanem a Microsoftéból is. Kétmilliárdot kicsengetni egy olyan játékért, amit lényegében már mindenre kiadtak, amire csak lehetett? Vajon mit remélhet még a cég? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)