Hirdetés

Notch új játéka - Nullaszor 10 a céediken

|

Aki áprilisi tréfaként olvasta, akkor még Mars Effect néven emlegették - azóta megkapta végleges címét.

Hirdetés

0x10- ez lesz a játék címe - elég érdekes cím, valljuk be.

A játék egy párhuzamos univerzumban játszódik, ahol 1988-ban egy 16 bites számítógépre bízták egy "alvás cella" működését. A kompatíbilis cella azonban 'nagy a végén' architektúrát használt, és a DCPU-16 rendszer pedig 'kicsi a végén' specifikációt, így aztán az ébresztési folyamat a hibás driver miatt 281 474 976 712 644. évre került mai időszámításunk szerint. A világegyetem ekkor már összeomlóban van, tele vörös törpékkel, fekete lyukakkal és nem teremtődnek új csillagrendszerek.

Mi is lesz a játékban? 

Hard sci-fi

Rengeteg mérnöki munka

Teljesen működő 16 bites számítógép-rendszer.

Űrcsaták MI és más játékosok ellen.

Elhagyott hajók rengeteg loottal.

Ragasztószalag!

Végtelen lehetőség bolygókra szállásra. 

Fejlett gazdasági rendszer.

Véletlen encounterek.

Bányászat, kereskedelem, lootolás. 

Szingli és multi a multiverzumhoz kapcsolódással.

A programozható 16 bites rendszer specifikációja itt olvasható.

A játékot a MineCraft mintájára igen hamar nyilvánossá teszik majd és nyilvánosan folyik majd a fejlesztése is. Várhatóan a multiverzum része fizetős lesz, a single viszont nem. 

Notchék most fejezik be a 16 bites CPU teljes specifikációját, amely képes lesz irányítani a hajónkat és a generátorokat akkor is, amikor nem vagyunk online - maga a DCPU-16 teljesen programozható lesz, így az is előfordulhat, hogy játékok készülnek rá, amelyekkel utazás közben játszhatunk.  

Jelenleg a modell editor és a karakter-fizika készül - ezt majd a DCPU-16 végleges specifikációja, a DCPU-16 implementációja, a GLSL támogatás, a Point Lights shadow mapekkel, a virtuális monitor és a virtuális billentyűzet követi majd. 

Mit is mondhatnék - ambíciózus vállalkozás!

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)