Hirdetés

Végre újra szárnyal a játékipar

|

Az amerikai eladásokat vizsgáló szervezet, az NDP statisztikái szerint a videojátékipar eladásai az Államokban sorozatban a harmadik hónapban mutatnak növekedést, főleg a GTA V-nek és a Pokémon X-nek és Y-nak köszönhetően.

Hirdetés

Az egész szektor tavaly októberhez képest 5%-os növekesét könyvelhetett el, 791.1 millió dollárnyi bevétellel, mely a szoftverek tíz-, a kiegészítők egy százalékos növekedéséből, és a konzoleladások nyolc százalékos csökkenéséből tevődött össze.

A játékok eladásai ebből 495.1 millió dollárt tesznek ki, a növekedés java a közel 1,1 millió eladott az NDP szerint a GTA V és az új Pokémon címek javára írható. A hordozható konzolok esetében a Nintendo 3DS-ből fogyott a legtöbb, és bár nyakunkon az új generáció, így is 166 ezer Xbox 360-at adtak el, ezzel harminckét hónap után a legnagyobb számban eladott konzol lett októberben. A kiegészítők esetében mindössze 1% a növekedés.

A szervezet képviseletében Liam Callahan nyilatkozta, hogy végre megfordulni látszik az elmúlt néhány év folyamatos csökkenést mutató trendje, amin csak tovább fog javítani az új konzolgeneráció megjelenése. Hozzátartozik továbbá ehhez a statisztikához, hogy csak a hagyományos bolti eladásokat számolja, az elektronikus úton vásárolt tartalmakat nem, a teljes havi videojátékokra költött összeget 1,3 milliárd dollárra becslik.

Végül pedig a tíz legsikeresebb játék a hónapban:

1. Grand Theft Auto 5 (PS3, Xbox 360)
2. Pokémon X (3DS)
3. Pokémon Y (3DS)
4. Battlefield 4 (PC, PS3, Xbox 360)
5. Batman: Arkham Origins (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)
6. Assassin’s Creed 4: Black Flag (PS3, Wii U, Xbox 360)
7. NBA 2K14 (PC, PS3, Xbox 360)
8. Skylanders Swap Force (3DS, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)
9. Lego Marvel Super Heroes (3DS, PC, PS3, Vita, Wii U, Xbox 360)
10. WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)

Jó hallani, hogy végre stabil a növekedés, reméljük, ez a közeljövőben végig így marad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)