Hirdetés

A brit kormány a Kinecten keresztül kémkedett volna

|

Egy új dokumentum került elő az NSA-tól, mely szerint a brit kormányzat az Xbox 360 szemein keresztül szerette volna megfigyelni a polgárokat.

Hirdetés

Az Edward Snowden által felfedett NSA dokumentumok között olyanok is megtalálhatóak, amelyek alapján azzal vádolható a londoni kormány, hogy Yahoo felhasználók után kémkedtek a webkameráikon keresztül. Az anyag azt is feltételezi, hogy a GCHQ (egy brit hírszerzési kormányügynökség) azt fontolgatta, hogy a Microsoft kameráin keresztül is figyelje az embereket.

A Kinect iránti érdeklődés oka, hogy az eszköz „közel normál webcam forgalmat generál” miközben jól tudjuk, hogy többre is képes. Konkrét említés nincs, hogy a Kinectet ténylegesen felhasználták volna, mint a Yahoo program esetében, melynek keretén belül 1,8 millió felhasználót figyeltek meg 2008-ban 6 hónapon keresztül. A dokumentum konkrétan ír az „Optic Nerve” programról 2008-tól, 2010-ig.

 

Mind a Microsoft, mind a Yahoo tagadta, hogy tudott volna az említett megfigyelési program létezéséről, és megdöbbenését fejezte ki a személyi szabadságjogok egészen új szintre emelkedett megsértése miatt.

Az elmúlt hónapokban többször is előkerült a biztonság kérdése, főleg a Microsoft Xbox One mellé csomagolt Kinect eszköze miatt. Sokan döntöttek emiatt a versenytárs mellett. Ti mit szóltok mindehhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)