Hirdetés

NVIDIA CES 2011 - Az NVIDIA belépett a processzorgyártók közé

|

A jövőben a vita már nem arról fog szólni, hogy Intel-e vagy AMD....

Hirdetés

Hanem arról, hogy Intel? AMD? NVIDIA? 

A CES talán eddigi legszenzációsabb bejelentése, hogy az NVIDIA patnerségre lépett az ARM-el (amely rengeteg mobiltelefon, tablet és netbook procigyártója és/vagy licencpartnere), hogy beléphessen az asztali (desktop) és laptop számítógépek processzorainak világába saját gyártású chipjeivel.

Azonban az NVIDIA nem egy újabb x86-os processzort kíván gyártani - pont ellenkezőleg! Azt akarja kihasználni, hogy az ARM elképesztő sikereket ér el a leggyorsabban fejlődő szegmensekben - illetve az ARM termékek nagyon gyorsan fejlődnek. A Project Denver jövőbeli sikerét az is megalapozza, hogy a Microsoft bejelentette, hogy a Windows következő változata immáron ARM kompatíbilis processzorokon is futni fog (jelenleg ezt a piacot olyan oprendszerek tarolják le, mint az Andoid például). Az NVIDIA megoldása az AMD Fusion megoldásához hasonlóan egy teljesen integrált hibrid CPU/GPU lesz a jelenlegi ARM Cortex-A15 és a jövőbeli Tegra megoldásokat ötvözve. 

A chip várható megjelenéséről egyelőre nincs adat. 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)