Hirdetés

GeForce GTX 1080 - így teljesít az Nvidia új csúcskártyája

|

Bár a kártya csak május végén kerül majd a boltokba, már befutottak az első tesztek. Tényleg magasan odaveri a GTX 1080 a Titan X-et?

Hirdetés

Az Nvidia május elején leplezte le legújabb csúcskategóriás videokártyáját, a GeForce GTX 1080-at, amire az egész világ azonnal felkapta a fejét, nem véletlenül. A gyártó azt ígérte, hogy az új chip magasan odaveri majd az eddigi megoldásokat, sőt, jobban teljesít majd, mint két GTX 980 SLI-be kötve.

A GTX 1080 megjelenésére egészen május 27-ig várnunk kell, a legnagyobb nemzetközi oldalak azonban már rátették a mancsukat a kártyára. Először is nézzük a számokat, és hasonlítsuk össze a chipet az előző generációval.

A 16nm-es FinFET technológiával készülő kártya gyakorlatilag minden fronton előrelépés a Maxwellekhez képest, de természetesen érdemes az adatlapok helyett működés közben összehasonlítani a kártyákat. Pontosan erre vállalkozott a Digital Foundry csapata, és ha valaki, hát ők értenek ahhoz, amit csinálnak. Több játékban is összehasonlították a GTX 1080-at nemcsak az Nvidia kártyáival, hanem az AMD megoldásaival is, és azért született néhány meglepő eredmény.

Ha ennél is részletesebb eredményekre vagytok kíváncsiak, érdemes elolvasni a TechPowerup tesztjét, akik több mint 15 játékban vették górcső alá a GTX 1080-at, illetve az fps értékek mellett a kártya fogyasztásával és a tuningolással is foglalkoztak. Utóbbi egyelőre elég bonyolult, de egyáltalán nem lehetetlen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)