Hirdetés

Beperelték az Nvidiát a GeForce GTX 970 miatt

|

Tovább folytatódik a botrány az Nvidia népszerű videókártyájra körül, ezúttal azonban már jogi útra terelődött a vita.

Hirdetés

Nemrég elég komoly felháborodás alakult ki a GeForce GTX 970-es videókártya körül mikor kiderült, hogy a hardver teljesítménye nem egészen tükrözi azt, amit az Nvidia állít róla. Már akkor is rengeteg reklamálást és visszavitt terméket eredményezett a vita, mostanra pedig már a pereskedésig fajult a dolog.

A kaliforniai perben két céget is, az Nvidiát és a Gigabyte-ot is megnevezték és azzal vádolták őket, hogy félrevezették a vásárlókat a kártya képességeit illetően. A kereset szerint az Nvidia "szándékosan átverte a fogyasztókat amikor azt állította, hogy a GTX 970-ben valóban 4 GB VRAM, 64 ROP és 2048 KB-os kapacitású L2 cache található, amikor ez egyszerűen nem igaz."

Kérdéses, hogy a félrevezetés valóban szándékos volt-e, hiszen a legutóbb úgy értesültünk, hogy a hibás adatok oka nem más, mint egy egyszerű félreértés a kártya tervezői és a cég marketingesei között, amit végül szoftveresen már nem is lehetett utólag korrigálni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)