Hirdetés

Nvidia GT300 - megjelenés novemberben?

|

Nagy a bizonytalanság a Fermi architektúrára épülő Nvidia szuperkártya körül.

Hirdetés

Matteo barátunk már megírta egy-két hete, hogy az Nvidia szerint a GT300 (alias Fermi) hamar megfosztja majd a "leggyorsabb videókártya" trónjától a HD 5870-et.

A Fermi voltaképpen az Nvidia új architektúrájának a neve, de sokan ilyen kódnéven emlegették azt a VGA kártyát, amely minden bizonnyal GT300 néven látja majd meg a napvilágot. Hogy mikor? Az Nvidia igazgatója azt mondta, a kártya "kedden" jelenik majd meg. Azt nem mondta melyik év, vagy hónap, csak a kedd szó hangzott el. Azonban a Fudzilla munkatársai kicsit utánanéztak a dolognak és szerintük már novemberben megérkezik  legújabb Nvidia csodakártya - no persze ez az időpont könnyedén módosulhat. Az első mintapéldány már a befektetőknél és analitikusoknál van, és állítólag a több helyen látható fizikai demó valódi, nem fake.

Az ATI így voltaképp két teljes hónap előnyben van, ami alatt terítheti kártyájával a piacot a korán Windows 7-e áttérő, DirectX 11 iránt fogékony, vagy azt használó felhasználóknak. Sőt, ennyi idő alatt akár tovább is fejlesztheti az 5870-et...

Egyelőre a kártya végleges nevét sem lehet tudni, de szinte biztos, hogy nem Fermi, hanem GT300 lesz, ahogy a Fermi architektúrára épülő nagytesói is maradnak Tesla és Quadro néven a piacon.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)