Hirdetés

GTX Titan Black - feketén és erősen kérem

|

Egy évvel a GTX Titan után itt a cég legújabb csúcskártyája, amely az eredetit ötvözi a GTX 780 Ti képességeivel.

Hirdetés

Az egy évvel ezelőtt bemutatott GTX Titan nem volt éppenséggel gyenge VGA, és az ezer dolláros árcímke sem vett vissza túlzottan a korai eladásokból. Ettől függetlenül mára szinte teljesen kikopott a széria, köszönhetően főleg a Radeon R9 290X sikerének, amely majdnem féláron hozza a Titan teljesítményét.

A most debütáló GTX Titan Black hasonló árkategóriában száll versenybe mint korábbi testvére, azaz 999 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba. A kártya leginkább a GTX 780 Ti képességeit veszi alapul, ám annak egy kicsit kigyúrtabb változata.

Az Nvidia megmaradt a GK110-es GPU-nál, a CUDA magok számát azonban egészen 2880-ig tolta fel.

 

Mindehhez csatlakozik a Titanból már megismert 6 GB GDDR5 memória. A Titan esetében a VRAM órajelét 6 GHz-ra korlátozták, most azonban a GTX 780 Ti-ben már megszokott 7 GHz-es megoldást válaszották. Az eredeti kártya 837 Mhz-es órajelét 889-ig, míg a GPU Boost-ot 876-ról 980 Mhz-ig sikerült feltornászni, ami igen komoly előrelépést jelent.

A TDP megmaradt a szokásos 250 wattnál, a megfelelő áramellátáshoz pedig egy nyolc- és egy hattűs PCI-E csatlakozóra lesz szükségünk. A kártyán a két dual-link DVI kimenet mellett egy HDMI és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó áll rendelkezésünkre.

Az új Titanban manuálisan feloldható a dupla pontosságú feldolgozók használata, a korábbi modellben ez erősen korlátozva volt. A beállításnak köszönhetően a kártya jó választás lehet magasabb dupla pontosságra vágyó, esetleg több monitoron játszó réteg számára. Egymonitoros rendszer esetében azonban nem a legideálisabb gamer választás, hiszen a GTX 780 Ti árának majd másfélszereséért nem kapunk ekkora teljesítménybeli növekedést.

Ti milyen kártyát nyúztok jelenleg?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)