Hirdetés

NVIDIA vs AMD - DX11, az meg minek?

|

A minap bejelentett új AMD Radeon HD 5800 grafikus kártya igen meggyőzőnek tűnik. Az NVIDIA szerint persze ez nem igaz.

Hirdetés

Agresszív marketing, egy kis szurkálódás, a másik termékének fikázása. Ez manapság simán belefér akár a játékokat, akár a hardvereket nézzük. Az NVIDIA is megpróbált néhány jótanácsot adni, a minap bejelentett Radeon 5800 szériát tesztelőknek.

A Tweaktown elmondása szerint, ahogy megjelent az új AMD kártya, már jött is az NVIDIA levele, melyben három kérdés megválaszolását javasolja a tesztelőknek. A kérdések azonban nem is a HD 5800-al kapcsolatosak, hanem inkább az AMD üzletpolitikájával, így a Tweaktown továbbította azokat az AMD-nek, és ott meg is válaszolták őket.

 

1. Miért erőlteti annyira az AMD a DX11-et, amikor a legtöbb játék DX9-es, konzolport?
- Már most is a piacon van számos olyan játék, amely támogatja a DX11-et, arról nem beszélve, hogy hamarosan AAA címek tucatjai érkeznek DX11 támogatással. Ha az NVIDIA képes lenne DX11 kártyákat gyártani, biztosan egészen máshogy nyilatkoznának róla. Amennyiben az NVIDIA szerint tényleg felesleges a DX11, akkor nyilatkozzanak így a nagy nyilvánosság előtt.

2. Nem az AMD hibája, hogy PC-re késnek a legjobb játékok, mert a DX11 támogatás beépítése meghosszabbítja a fejlesztési időt?
- Az NVIDIA PhysX sokkal rosszabb hatással van a játékokra, mint a DX11, mivel azt csak az NVIDIA használhatja.

3. Mikor érkeznek a GPU gyorsította Havoc támogatású játékok?
- A PhysX már évek óta a piacon van, mégsincs tíznél több játék amely támogatja, ezeket is lehúzta mind a szaksajtó, mind a játékosok, mivel közel sem nyújtanak olyan élményt, mint az elvárható lenne. A GPU gyorsított játékok csak akkor lesznek elfogadottak, ha valamiféle iparági standard elfogadásra kerül.

Nos olvashattátok a kérdéseket, és a válaszokat is. Véleményeket alant várunk kommentben, de lehetőleg ne olyan színvonalon, hogy az NVIDIA ****, az AMD meg ****.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)