Hirdetés

NWN2: Mysteries of Westgate - Felpuhított DRM

|

A Neverwinter Nights 2 első kalandcsomagját rendkívül szigorú másolásvédelemmel látták el, ám végül győzedelmeskedett a ráció a kicsinyesség felett.

Hirdetés

A Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate a népszerű szerepjáték első kalandcsomagja (adventure pack), ami gyakorlatilag a Neverwinter Nights prémium moduljainak felel meg.



Az Ossian Studios által készített, netto 15-20 órányi játékidőt nyújtó expanzió már 2007-ben elkészült, ám addig nem jelenhetett meg, míg az Atari nem talált megfelelőnek ítélt másolásvédelmet. Az online aktiválást igénylő DRM lett végül a nyerő, amivel nem lett volna különösebb probléma, ha nem korlátozta volna 3, azaz három alkalomra a telepítések számát.



Ez még a tíz dollárért vesztegetett Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate esetében is pofátlanságnak számít, amit a fejlesztőcsapat nem is nézett jó szemmel. Saját felmérésüket és a rajongók visszajelzéseit, fórumbejegyzéseit felhasználva sikeresen meggyőzték az Atari illetékeseit a korlátozás tisztességtelen voltáról. Ennek következtében mostantól annyiszor telepítjük fel a véleményem szerint kifejezetten jól sikerült kiegészítést, ahány alkalommal csak kívánjuk. Az online aktiválás viszont továbbra is megmarad.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)