Hirdetés

Nyílt forráskódú lehet a Windows?

|

Folyamatosan változik a piac és a legnagyobb cégeknek is együtt kell változnia vele, ha nem akarnak lemaradni. A Microsoft arról beszélt, hogy lehet valaha open source a Windows.

Hirdetés

A Windows 10 is azt bizonyítja, hogy komoly változásokon ment át a Microsoft az utóbbi években. Vajon mi jöhet ezután?

A Windows továbbra is uralja az operációs rendszerek piacát, de folyamatosan jönnek fel a Linux-alapú nyílt forráskódú rendszerek. Egyes területeken már sokkal látványosabb az open source elterjedésének mértéke, például az OpenOffice lassan,de biztosan zárkózik fel a Microsoft korábban kvázi egyeduralkodó szövegszerkesztőjéhez, a Wordhöz. Az open source programok térhódítása olyan méretek öltött, hogy a ChefConf 2015-ön a Microsoft Azure egyik vezetője, Mark Russinovich elmondta, hogy "határozottan lehetségesnek" tartja, hogy a Windows egyszer nyílt forráskódú legyen.



A változás egyértelműen látszik. A Facebook munkatársa, Phil Dibowitz szerint "ez két éve nem történhetett volna meg". Külön kiemelte, hogy korábban "az is elképzelhetetlen lett volna", hogy a Microsoft a Windows 7 és 8 felhasználóinak egy évre ingyenessé teszi a Windows 10-et. Érdemes elolvasni a Wired teljes cikkét a témával kapcsolatban, sok érdekes pontot érintenek benne.

Mi a véleményetek erről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)