Hirdetés

Nyílt világú Resistance-rebootot készített volna a Days Gone fejlesztője, de a Sony nem hagyta

|

Jeff Ross újabb érdekes sztorit mesélt el a Days Gone utóéletéről.

Hirdetés

Az elmúlt évek egyik legfurcsább sztorija a Bend Studio gondozásában megjelent Days Gone-é, ami hiába ment nagyot a közönségnél, a Sony nem találta elég jónak a kritikai fogadtatását, és végül elkaszálta a folytatását.

A döntés nem csak a rajongókat háborította fel, de érthető módon a fejlesztők karrierjében is fájó pont. A Days Gone társrendezője Jeff Ross a napokban a Twitteren panaszkodott arra, hogy a Sony igazságtalanul bánt a játékkal a Ghost of Tsushimához képest (bár azóta az a hír megy körbe, hogy kicsit túloztak az eladási számokkal), most pedig egy újabb részletet osztott meg a kulisszák mögül.

Hirdetés

A Bend Studiótól 2020-ban távozott fejlesztő David Jaffe, a God of War és a Twisted Metal rendezőjének vendége volt a YouTube-on, ahol elmesélte, hogy a Days Gone 2 elkaszálása után bepróbálkozott egy nyílt világú Resistance-reboot ötletével is, de a Sonynak ez sem kellett.

Ha esetleg nem lenne meg, a Resistance egy egész sikeres akciótrilógia volt még a PS3-érában, amit eredetileg az Insomniac Games gondozott, azóta viszont parkolópályán van a franchise. Az 50-es években játszódó kalandokban a Földet leigázó idegenekkel, a Chimerával kellett szembeszállnunk.

"Felvetettem, hogy a nyílt világú Resistance k*rva jó lenne. Ott voltak azok az open world loopok, amiket találtunk…a Resistance-szal szinte megírta magát a dolog. Annak a játéknak rengeteg olyan aspektusa volt, ami alkalmassá tette a nyílt világú játékmenetre. De őket ez sem érdekelte."

Ross azt is elmondta, hogy a visszautasítást követően a Sony illetékesei megkérdezték, hogy akad-e más IP, amit használhatnak, de csak a Bend Studio egy korábbi saját játéka, az 1999-es Syphon Filter jöhetett szóba, ami viszont már őt nem érdekelte. De szerinte ebből úgysem lett volna semmi, mert a fejesek csak azért vetették fel a dolgot, hogy lefoglalják a csapatot, amíg kitalálnak nekik valami más projektet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ross távozása óta mindenesetre már biztosan megszületett a nagy ötlet, nyáron ugyanis elárulták, hogy a Days Gone alkotói egy teljesen új címen dolgoznak, ami egy későbbi pletyka szerint akár egy nyílt világú Men in Black-játék is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)