Hirdetés

Nyugi, a Valheimben nem viszik el madarak a hajódat

|

Az Iron Gate Studios egyik fejlesztője reagált az interneten terjedő pletykára.

Hirdetés

Kevés dolog van, amit nem lehet megcsinálni a Steam legújabb slágercímében, egy korai hozzáférésű vikinges túlélőjátékban: akad, aki kész erődítményt épít, más Szauron szemét vagy éppen az Ezeréves Sólymot alkotja meg virtuálisan, és a közelgő frissítésekkel még ennél is több lehetőség lesz kiélni a fantáziánkat. Egyvalamitől azonban nem kell tartanunk a híresztelések ellenére: a Valheim szárnyas népsége nem fog hitchcocki módon lecsapni ránk. 

Jogosan kérdezhetitek, hogy de kiben merült fel ez egyáltalán?

Hirdetés

Nos, a Valheim subredditre többen is jelentették, hogy alacsonyan röpködő hajókat láttak, ráadásul került fel az eseményről videó is, amelyben lényegében a bolygó hollandit láthatjuk megelevenedni, csak éppen tollas rásegítéssel. 

The Flying Dutchman - an absolute staple of Norse mythology. from r/valheim

A furcsa jelenség híre gyorsan terjedt, ahogyan azon magyarázaté is, miszerint attól növesztett a bárka szárnyakat, hogy leszállt rá egy madár, és valahogy a lélekvesztő tulajdonjoga átruházódott rá, így amikor az élőlény elrepült, a ladik vele tartott. Valójában azonban nem ez a helyzet. A PC Gamer megkereste a játékot fejlesztő Iron Gate Studios-t a dologgal kapcsolatban, a PR-képviselőjük pedig elmondta, hogy a madár valójában nem veszi fel a csónakot és viszi magával, ez valószínűleg nem valós. 

Hogy akkor mégis micsoda, az nem derült ki a fejlesztők részéről, viszont könnyedén lehetséges, hogy egy nem mindenkinél jelentkező bug okozza, vagy éppen egy modról van szó, mint amilyen a belső nézetet lehetővé tevő projek is. Ti láttatok már hasonlót? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)