Hirdetés

A Ubisoft tényleg hirtelen lelőtte 90 játék online szolgáltatásait?

|

Egy szerverkarbantartás indította útjára az aggasztó, de pontatlan hírt, ami szerint rengeteg játék online részét egyszerre kapcsolná le a Ubisoft.

Hirdetés

A játékvilág alkotásainak megőrzése szempontjából nem túl előnyös, hogy manapság szinte minden AAA kategóriás cím funkcióinak legalább egy része valamilyen online szolgáltatástól függ. Ennek kapcsán nemrég többen egy rendkívül szomorúnak tűnő hírről számoltak be, az az értesülés járta be a gaming sajtót, hogy a Ubisoft egyszerre deaktiválta 90 játéka online komponenseit. Ez a francia kiadó hivatalos weboldala szerint nemcsak a multiplayer módokat érinthette, hanem egyes játékbeli tartalmak feloldását, statisztikákat, a játékbeli hírek frissülését, és még néhány kiegészítő funkciót. A helyzet szerencsére nem ilyen súlyos.

A kapcsolódó hírekben linkelt lista, ami a Ubisoft honlapján szerepel, nem az aktuálisan bezárásra kerülő online szolgáltatásokat tartalmazza, hanem minden játékot, aminek a múltban legalább egy platformon leálltak a netes komponensei. Így például a sok cikkben kiemelt Assassin's Creed II, Far Cry 2, Anno 1404, vagy éppen Splinter Cell Conviction online szolgáltatásait bizonyos platformokon már tavaly májusban bezárta a Ubisoft.

Hirdetés

Erről pedig közel két hónappal a szerverek lelövése előtt tájékoztatták a játékosokat, hogy legyen idejük bepótolni, amit még szeretnének. A rendkívül érdekes multiplayer módokkal rendelkező Assassin's Creed: Brotherhood és Revelations szerverei pedig továbbra is elérhetők annak ellenére, hogy szerepelnek a listán, ugyanis csak az OnLive-hoz kapcsolódó részük állt le. Ebben pedig nincs semmi meglepő annak fényében, hogy a játékstreaming korai szereplője először 2012-ben, majd újraindulását követően 2015-ben végleg leállt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A félreértést egyébként az indíthatta útjára, hogy több játék, köztük a Splinter Cell Blacklist, az Assassin's Creed III, a Far Cry 3 és a Driver San Francisco szerverein egyazon időben hajtott végre karbantartást a Ubisoft, emiatt pedig sokan azt tapasztalták, hogy nem tudnak belépni játékukba. A kiadó egy, a TrueAchievements-nek eljutttott közleményben kiemelte, hogy minden végleges szerverleállásról előre fogják tájékoztatni a közönséget, ahogy eddig is tették.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)