Hirdetés

Next-gen játékon dolgozik az Obsidian

|

Feltöltené sorait a kaliforniai Obsidian Entertainment, mégpedig egy újgenerációs játék okán.

Hirdetés

Tisztában vagyunk azzal, hogy a next-gen jelző már nem állja meg a helyét az Xbox One és a PlayStation 4 konzolok megjelenése óta, de láthatóan sem a külföldi sajtó, sem pedig maguk a fejlesztők nem képesek elszakadni a sokat sejtető kifejezéstől.

A főként sikerjátékok folytatásairól (köztük szeptemberi teljes játékunkról, a Dungeon Siege III-ról) elhíresült stúdió jelen pillanatban két bejelentett projekt befejezésén fáradozik. Közülük a Ubisofthoz került South Park: The Stick of Truth várható korábban (egészen pontosan március 7-én jelenik meg hazánkban PC, Xbox 360 és PS3 platformokra), míg a Kickstarteren majd' négymillió dollárig menetelt Project Eternity (most már Pillars of Eternity) leghamarabb az év végén várható PC-re, Macre és Linuxra. Ezeken túl több másik fejlesztésbe is belevágott (The Wheel of Time), vagy kisebb-nagyobb mértékben besegít (Wasteland 2, Skyforge) a csapat apraja-nagyja. Sajnos a jobblétre szenderült Robert Jordan regényfolyamának adaptációjáról évek óta semmit sem hallani, és hacsak nem épp ezt szándékozik a nagyközönség elé tárni az Obsidian március-április magasságában második Kickstarter-kampánya keretében, akkor félő, hogy végleg búcsút inthetünk neki. Magáról a kampányról annyit árult el Fergus Urquhart cégvezér, hogy egy ismert franchise tagja, és nem az Alpha Protocol 2 lesz az.

Végül, de nem utolsósorban szó esett korábban egy titokzatos next-gen játékról, ami a Microsoft megrendelésére készült volna, ám a redmondiak végül mégsem tartottak igényt rá, ami elég kellemetlen helyzetbe sodorta az Obsidiant. Kíváncsian várjuk, hogy vajon ehhez a félbehagyott műhöz, vagy valamit teljesen máshoz keres-e tehetséges és tapasztalt UI artistot a stúdió álláshirdetésében. Mivel a next-gen jelzőt mostanában olyan alkotásokra szokás használni, amelyek a PC mellett (vagy helyett) Xbox One és/vagy PlayStation 4 konzolokon látnak napvilágot, aligha lehet ugyanarról szó, mint amit a közösségi finanszírozás keretében kívánnak megvalósítani.

Szerintetek mi lehet az a bizonyos next-gen játék? Talán egy Star Wars RPG? Mit látnátok szívesen az Obsidiantól?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)