Hirdetés

Obszcén és erőszakos képekkel hackelték szét a Rainbow Six Siege-t

|

Le kellett lőni a Rainbow Six Siege egyik funkcióját, miután súlyos visszaélések eszközévé vált.

Hirdetés

A Ubisoft az ősz során dicsekedett vele, hogy a Tom Clancy's Rainbow Six Siege még a hét éves kora ellenére is erősen szerepel, ami a gyakorlatban már több mint 85 millió egyedi játékost jelent, 15%-os bevételnövekedéssel az előző évhez képest.

Most azonban némi negatív sajtót is kapott a játék, miután a december 6-án befutott Operation Solar Raid frissítés egy meglehetősen súlyos visszaélési forma előtt nyitotta meg az utat, sokak szórakozását rontva el.

Egész pontosan arról van szó, hogy hackerek mindenféle képeket jelenítenek meg a játékosok képernyőjén, méghozzá az akció kellős közepén.

Hirdetés

Az alábbi videón például egy csirke tűnik fel az Athieno nevű youtubernél, de az online beszámolók szerint ennél sokkal durvább, például pornográf jellegű és erőszakos fotókkal is találkozni.

Az elkövetők a ban feedet (játékbeli nevén: Ban Tickers) használják a képek megjelenítéséhez, amelynek az eredeti funckiója az lenne, hogy megjeleníti a kirúgott játékosok nevét és az általuk elkövetett szabálysértést. Cikkünk írásának idejére ugyan a Ubisoft elvileg már lelőtte a funkciót, ha viszont mégis találkoznál az NFSW-tartalmakkal, menj a beállítások HUD-almenüjébe, és kapcsold ki a "Bans" lehetőséget.

A Ban Tickers funkció központi deaktiválása ugyanakkor nem a végleges megoldás, a Ubisoft csak addig él vele, amíg nem  készül el a szükséges javítás.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)