Hirdetés

Oculus Rift - 400 000 forint kell, ha a nulláról akarod kezdeni

|

Ahhoz, hogy az Oculus Rift tökéletes élményt nyújtson, a szemüveg mellett egy erős PC-re is szükség van. Az Oculus vezérigazgatója egy teljes szett árát 1500 dollárra becsüli.

Hirdetés

Az Oculus Rift ára, ha a becslések igaznak bizonyulnak, 300 dollár, kb. 80 000 forint körül lesz. Ez nem sok, figyelembe véve, hogy a technológia még egészen új. 

Ugyanakkor emellé kell egy erős gamer PC is, ami már kicsit neccesebb. Brendan Iribe, az Oculus CEO-jának becslése szerint egy komplett szett ára valahol 1500 dollár körül lesz, de ennyit csak azoknak kell fizetni, akik egyáltalán nem rendelkeznek játékra alkalmas PC-vel. Azt is hozzátette, hogy szeretné, ha ez az összeg idővel 1000 dollár alá zuhanna.

Kis fejszámolás után kikövetkeztethető, hogy körülbelül 1200 dollárból lehet megépíteni a megfelelő PC-t, de a komponensek ára 2016 elejéig még biztosan lejjebb megy. Viszont már annak is örülhetünk, ha a szemüveg ára nem lesz ennél magasabb.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)