Hirdetés

Oculus Rift - ilyen az új fejlesztői készlet

|

Nagyobb felbontású OLED kijelző, infravörös érzékelő, csökkentett lag - az Oculus Rift Development Kit 2 lényegesen jobb elődjénél, és jóval közelebb áll a végleges változathoz.

Hirdetés

Már az is csak áradozni tudott az Oculus Riftről, aki a tavaly megjelent első Development Kitet próbálta ki, de az új kiadás minden tekintetben jobb lett tőle.

Miközben a Sony a GDC-n leleplezte saját VR szemüvegét, a Project Morpheust, az Oculus a CES-en bemutatott Crystal Cove prototípus továbbfejlesztett változatát, a Development Kit 2-t, ami 350 dollárért rendelhető elő a mai naptól. A júliusban megjelenő új kiadás nagyobb felbontású OLED kijelzőt, lagcsökkentő szoftvert, fejlettebb mozgásérzékelést és egy infravörös érzékelőt is kapott (ez utóbbival a periféria 3 dimenziós térben követi a fejünk mozgását, így ki is tudunk hajolni, illetve elbillenthetjük a fejünket a játékban). Bár egyelőre továbbra is csak a fejlesztőknek szól, az álatala nyújtott élmény nagyjából azonos lesz azzal, amit a piacra kerülő változat kínál majd. A DevKit 2 egyébként könnyebb, kerekebb és közvetlenül csatlakozik a PC-hez USB-n és HDMI-n keresztül. A LED érzékelők a Rift külső rétege alatt helyezkednek el, az infravörös szenzorok ugyanis képesek átlátni rajta. Júliusban tehát érkeznek az új DevKitek, kíváncsian várjuk, mennyiben változott az élmény.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)