Hirdetés

Oculus Rift - madárszimulátort csináltak belőle

|

A hullámvasút és megannyi más virtuális valóságra épülő szimulátort követően itt van a valódi repülés érzetét nyújtó megoldás is.

Hirdetés

Mióta a Wright fivéreknek köszönhetően az ember megtapasztalta, hogy milyen madárperspektívából a világ, folyamatosan keressük a lehetőséget a repülés tökéletesítésére. Ebben segíthet most a Facebook virtuális valóságot használó eszköze. 

Az Oculus Rift és némi fantázia segítségével akár a saját házunkban is átélhetjük az élményt egy speciális asztalon fekve, legalábbis ezt prezentálja nekünk a Birdly becenévre hallgató projekt. A Zurich University of the Arts tervezés-kutatásért felelős csapata és a Swiss Association of the Protection of Birds egyesülettel együttműködéséből született szimulátor tényleg fantasztikus. A cél a repülés szimulálása a madarak szemszögéből, amit a már említett mozgó asztallal, egy ventilátorral és természetesen az Oculus Rift eszközzel oldottak meg:

Birdly - Teaser from maxR on Vimeo.

Ti kipróbálnátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)